Zo verander je een broodje hagelslag in een culinaire sensatie

aug 01 2023, 17:00 Entertainment
hagelslag
Genoeg gehad van een doorsnee broodje hagelslag? Dan is er nu ook een hoogstaand alternatief, zoals deze YouTuber bewijst.
Een broodje hagelslag is voor Nederlanders heel normaal, maar in het buitenland begrijpen ze er vaak geen snars van. Zo ook de YouTuber KWOOWK, die viral ging met zijn video's over hagelslag. De eerste twee video's waren nog enorm negatief. Bij zijn eerste poging vond hij het helemaal niets (2.5 als cijfer), maar ook zijn tweede poging liep - ondanks allerlei tips van Nederlanders - uit op een fiasco: 1.5. Gelukkig heeft hij daarom een video gemaakt waarin hij laat zien hoe het ook aan de eisen van zijn kieskeurige smaakpapillen kan voldoen.

Het ultieme broodje hagelslag

Hoe maak je zo'n broodje? Nou, simpel, gewoon wat boterhammen van een hogere kwaliteit kopen, pindakaas halen (de YouTuber gebruikt de variant met 100% pinda's) en smeren maar. Vervolgens strooi je een bescheiden hoeveelheid hagelslag over je brood. Hierna ga je aan de slag met schijfjes banaan, dip je het in een mengsel van ei en kaneel en bak je het even aan. Voor het eindresultaat doe je er nog wat yoghurt en blauwe bessen overheen ('to pretend it's healthy'). Check hieronder hoe het werkt:
Delen met
Ook interessant