Nicolas Otamendi scoort met een hoge kopbal en bezorgt Argentinië daarmee de 0-1 overwinning op Brazilië, tijdens de verhitte WK-kwalificatiewedstrijd. De wedstrijd die dinsdag met een half uur werd uitgesteld wegens heftige gevechten, werd gesust door de 22 spelers op het veld. De fans van de twee voetbal-grootmachten begonnen zwart te zien tijdens de volksliedjes, hierna vielen rake klappen, totdat de Braziliaanse politie ingreep en de Argentijnen bont en blauw sloegen. Brazilië nam het gisteren op tegen de huidige wereldkampioen. Waar zij wel het thuisvoordeel hadden, gingen La Albiceleste
er toch met de winst vandoor. Toch, is de levende legende
Lionel Messi woedend op de Braziliaanse politie, die volgens hem, de Argentijnse fans flink hebben mishandeld.
Titanenstrijd
Sommige Argentijnse fans reageerden door het voorwerp dat het dichtste in de buurt was te gooien, denk aan stoelen, stokken, etc. Op hetzelfde moment probeerden andere fans, die totaal in paniek waren, via het veld te ontsnappen aan de rellen. Hier stuitte zij vervolgens op Argentijnse fans met bebloede gezichten, oftewel een wedstrijd uit de hel. Het Argentijnse team, onder leiding van Messi, ging naar de dugouts om vanuit daar de situatie te kalmeren voordat ze het veld zouden verlaten en terugkeren naar de kleedkamer. Zelf zei Messi na de wedstrijd dat het verschrikkelijk was om te zien hoe mensen in elkaar geslagen werden. Ook zegt hij dat de politie mensen opnieuw met wapenstokken onderdrukte, terwijl er ook families van de spelers op deze tribune zaten. Dit voorval vond eerder ook al eens plaats tijdens de Libertadores-finale.
Messi dacht vooral aan de families en de onschuldige mensen die er waren. volgens hem had het in een tragedie kunnen eindigen en stond de wedstrijd niet meer op de eerste plek. De Braziliaanse aanvoerder Marquinhos, die samen met Messi en het Argentijnse elftal de situatie probeerden te kalmeren, was ook bezorgd. Hij zegt dat het op het veld heel moeilijk is om te begrijpen wat de situatie dan echt is, op zo'n moment maak je je zorgen over de families, vrouwen en kinderen, die vanaf het veld in volledige paniek te zien waren.
Beelden
Hoewel het verschrikkelijk is dat het voetbal zo digitaal aan het worden is, denk aan de VAR, is het wel een voordeel dat er zoveel telefoontjes in het stadion zijn. Dat zorgt ervoor dat we beeldmateriaal hebben van elke hoek van het stadion en zodoende kunnen we stukje bij beetje uitvogelen hoe deze fittie is begonnen.
Hebben jullie ook al een vermoeden?