1. Home
  2. Adidas gaat terug naar de basis met de Champions League-wedstrijdballen voor 2024/2025

Adidas gaat terug naar de basis met de Champions League-wedstrijdballen voor 2024/2025

28 aug , 17:00 Entertainment
cl
Tijdens de zomer is het steevast tijd voor allerlei kwalificatiewedstrijden voor de Champions League, maar het hoofdtoernooi begint alweer in september. Hoog tijd om de officiële wedstrijdballen voor de Champions League 2024/2025 te onthullen dus.

De sterren zijn terug 

Wat daarbij opvalt is dat Adidas terug naar de basis gaat: in plaats van allerlei kleuren is het weer een traditionele bal met sterren in zwart en wit. Het is voor het eerst in vijf jaar dat de herkenbare sterren gebruikt worden.
De technologie van de bal is echter van het hoogste niveau ooit. Zo is de bal bijvoorbeeld voorzien van een chip waarmee buitenspel makkelijker gedetecteerd kan worden.
Er is een pro-versie te koop voor 150 euro en een replica-versie voor 40 euro. Dit gaat via de webshop van Adidas.

Adidas scoort met retro 

Adidas grijpt de de afgelopen jaren vaker terug naar het verleden, zo heeft de Adidas Predator ook al een comeback gemaakt. Daarnaast zijn er ook nog genoeg klanten die Copa Mundials kopen. Bovendien kwamen ze onlangs met prachtige derde shirts voor vijf Europese topclubs, allemaal met een traditioneel design en het oude logo.   

De bal voor de mannen 

'Het uiterlijk van de nieuwe UCL wedstrijdbal (mannen) staat in het teken van iconische eenvoud, met de beroemde sterren, synoniem aan het toernooi, in zwart tegen witte zeshoeken. Het klassieke ontwerp wordt geaccentueerd met subtiele rode en gele details om de bal een modern tintje te geven.'
Hieronder zie je de bal voor het mannenvoetbal:
bal2

De bal voor de vrouwen 

'De nieuwe UWCL wedstrijdbal (vrouwen) heeft dezelfde uitlijning van sterren en zeshoeken als de mannenbal, maar met zijn eigen unieke grafische details. Langs het oppervlak lopen drie banden in knallend rood en zwart, die de vorm van de armen van de felbegeerde trofee voorstellen.'
En hier zie je de bal voor het vrouwenvoetbal:
Delen met
Ook interessant