Vorige week gaven we hier al een hele dikke prijs van For Honor weg. Die is inmiddels vergeven, maar in de tussentijd zijn we uiteraard ook met de game zelf aan de slag te gaan. En wat blijkt? For Honor is een verdomd mooie toevoeging op het huidige game-aanbod. Het is über vet om met een brullende viking, een calculerende samoerai of een stoere ridder het slagveld op te gaan om daar met bloed en geweld de dienst uit te maken. Dat gevoel willen we bijzetten met drie redenen waarom For Honor echt de moeite waard is.
Diepgang in het vechten
For Honor is een game waarin je niet zomaar het slagveld opstormt en als een malle op knoppen gaat rammen. Het is een titel die draait om finesse in duels met andere spelers. Voor elke aanval die je maakt, kan de tegenstander een verdedigende actie inzetten en vervolgens proberen te counteren, wat jij op jouw beurt weer kan opvangen. In gevechten ben je zodoende continu aan het berekenen wat je volgende move gaat zijn en hoe je je tegenstander te slim af bent. Dat is heel anders dan een shooter, waarin het gaat om reactievermogen en het schieten op het hoofd van de vijand. De voldoening die je haalt uit het verslaan van een vijand is dan ook groter dan bij een gemiddelde shooter. Je was immers slimmer dan de tegenstander. Een groter compliment kun je jezelf eigenlijk niet geven.
Verschillende personages om uit te proberen
For Honor geeft je de mogelijkheid om te strijden met drie verschillende facties en in elke factie heb je de keuze uit diverse strijders. Het leuke daarbij is dat het spelen met verschillende vechtersbazen ook daadwerkelijk een ander gevoel oplevert. Het is niet zo dat bepaalde strijders duidelijk beter zijn tegenover anderen, maar het kan wel voor andere tactieken zorgen. Wanneer jij er voor kiest om met een groot en sterk personage te spelen, dan ben je niet heel snel, maar heb je bijvoorbeeld de beschikking over aanvallen die niet te blocken zijn. Je kunt er met zo'n personage bijvoorbeeld ook voor kiezen om de tegenstander zo lang mogelijk bezig te houden door zijn aanvallen te blocken, waardoor je één van jouw teamgenoten de kans geeft om jouw vijand van achteren aan te vallen. Of kies juist voor een snel personage. Wat zij in verdedigingskracht missen maken ze goed met de mogelijkheid om aanvallen te counteren. Het loont echt om de diverse mogelijkheden uit te proberen.
Variatie en brute kills
Hierdoor is geen enkel potje hetzelfde. Helemaal als je ook nog eens wisselt tussen speelmodi als Team Deathmatch (Skirmish) en Dominion. De eerste spreekt redelijk voor zich, terwijl de tweede een interessante variant is op Domination. Hierin moet je diverse punten in het level onder controle zien te hebben, terwijl je tegelijkertijd te maken krijgt met een leger dat automatisch het middelste punt probeert te veroveren. Daar vindt de grootste strijd plaats en is het aan jou en je teamgenoten om er voor te zorgen dat jouw leger de overhand krijgt.
Bovendien wil je gewoon knokken, omdat For Honor één van de fijnste manieren heeft om een duel te beëindigen. Lukt het jou om jouw tegenstander te overmeesteren, dan kun je deze afmaken door hem of haar op brute wijze te executeren: het kersje op de taart na een spannend duel.
For Honor is nu beschikbaar voor de Xbox One, PlayStation 4 en pc. Wil je meer weten over de game? Lees dan de uitgebreide review bij onze vrienden van Pixelcake .