Na Sony slaat ook Electronic Arts (EA) E3 2019 over

redactie 12 mrt 2019 Entertainment

Het lijkt alsof het grootste game-event van het jaar, de Electronics Entertainment Expo (E3) langzaam afsterft. Sony bevestigde vorig jaar al dat ze de E3 dit jaar gaan overslaan. Maar dat de game-developer gigant EA ook dit jaar skipt, is tekenend voor de E3. Toen Sony PlayStation baas Shawn Layden vorig jaar mededeelde dat ze niet aanwezig zouden zijn op de E3 van 2019, was dit een enorme klap voor de E3.

Sony huurde jaarlijks het grootste theater af van de E3 in Los Angeles. Maar dit jaar is het anders. Mr. Layden gaf aan dat de E3 veranderd is. Vroeger was het een platform voor pers en journalisten om nieuwste info te krijgen op het gebied van game-releases. Het was exclusief. Nu is het een onnodige investering voor iets wat ze zelf ook kunnen organiseren. Vooral door de aantocht van de PlayStation 5, is het eigenlijk logisch dat Sony de beslissing heeft gemaakt.

EA Play

Zo te zien heeft Sony EA geïnspireerd om hetzelfde te doen. Dumpen die E3, doe je eigen ding. Daarom zal ook EA, bedenker van games als Fifa, Battlefield en Anthem, zijn eigen event houden, enkele dagen voor de E3. Electronic Arts is een van de grootste game-producenten op aarde. Ze zullen genoeg content en budget hebben om fans te vermaken. Maar een event van een paar dagen voor één company? Da’s misschien aan de ruime kant.

E3 gaat langzaam ten onder

Er zijn al jaren discussies over de meerwaarde van de E3. Maar laten we eerlijk zijn, we gaan de nachten opblijven om de livestream te volgen en iedere dag weer een andere conferentie met de nieuwste weetjes wel missen hoor. We hebben alleen nog niets gehoord over bedrijven als Bethesda, Ubisoft, PC Event, Xbox etc. Misschien is er nog sprankeltje hoop. We zullen het moeten afwachten.

Reageer op artikel:
Na Sony slaat ook Electronic Arts (EA) E3 2019 over
Sluiten