Bij Dirt Track Lelystad kun je Flat Track racen onder toeziend oog van experts

redactie 18 Aug 2019 Machines

Het is een goede training voor wegracecoureurs en Valentino Rossi heeft er zelfs eentje op zijn eigen Ranch. We hebben het over Flat Track Racing. Om dat zelf een keer te proberen kun je terecht bij Dirt Track Lelystad. We snappen dat het een grote stap kan zijn om ineens de baan op te springen met een dikke bike onder je kont. Hier houden ervaren Flat Track racers een oogje in het zeil en geven je tips.

Terwijl je zoveel mogelijk rondjes rijdt als kan in de tijd die je hebt, krijg je tips over je houding op de motor, hoe je je voeten gebruikt, het bochten werk en het nemen van verschillende racelijnen. Driftend over dirt op een dikke motor, wie wil dat nou niet?

Assortiment

De try out and school day betekent dat je voor een bedrag van 99 euro een motor te leen krijgt, je les krijgt op de track en na afloop kun je bijkomen met bier en burgers. Je moet het namelijk niet onderschatten, het is echt een uitputtende sport. De dagen erna ga je geheid last krijgen van spierpijn. Dit is het ultieme uitje voor mannen, goed idee om te boeken met je maten.

Ervaring met motorrijden is geen must en je hebt zelf geen rijbewijs nodig om mee te doen aan een try-out. Als je er eenmaal aan gaat geloven, wordt er eerst aandacht besteed aan de techniek. Als je een paar oefeningen hebt gehad is het tijd om de baan op te gaan en te knallen.

Dirt Track Lelystad
Bron: Mark Meijering/Dirt Track Lelystad

Flat Track

Bij Flat Track race je op een vlakke oval zonder voorremmen op je motor. Er zitten geen noppen op de banden waardoor je minder grip hebt. Driften tot de max dus. Er komt wel een hele speciale techniek bij kijken. Professionals gebruiken de achterwiel slide om te vertragen en de voorband scrub. Als de achterkant dan gaat glijden, draaien ze de voorband naar de bocht. Zo kunnen ze zo horizontaal mogelijk door de bocht en weten ze genoeg te vertragen. Heel tof om eens te proberen dit.

Dirt Track Lelystad Series

Dit jaar wordt voor het eerst de Dirt Track Lelystad Series georganiseerd. Op 24 en 25 augustus vindt hiervan de tweede ronde plaats. Dit is een serie van drie wedstrijden en is gratis toegankelijk voor het publiek. Nog een manier dus om kennis te maken met deze brute sport. De races beginnen op zondag rond 13.00 uur.

Reageer op artikel:
Bij Dirt Track Lelystad kun je Flat Track racen onder toeziend oog van experts
Sluiten