De legendarische Nokia 3310 keert terug

Redactie 14 feb 2017 Entertainment

De cirkel is compleet, ons leven is af. Het einde is daar, we kunnen vredig heengaan nu. De Nokia 3310 keert terug in onze moderne wereld. Waar je heden ten dage verloren raakt in de snelheid, spanning en prikkels van het bestaan in het heden, geeft Nokia je houvast uit het verleden die het leven voor jou weer op orde gaat brengen.

De Nokia 3310 komt dus terug, maar wat houdt dat dan nu precies in? Zeker onze jongere lezers zullen niet meteen begrijpen wat dit betekent. De 3310 werd in 2000 gelanceerd en was een mobieltje. En zeker niet zomaar een. Deze draagbare telefoon is een icoon, een stem van een generatie, een mijlpaal in de geschiedenis.

Nokia 3310

Maar waarom dan? Als je naar het design kijkt, zie je niks bijzonders. Dat is helemaal waar, maar dat is ook de kracht van dit mobieltje met mythische status. Het ontwerp is eenvoudig, degelijk, ergonomisch, duurzaam en bovenal extreem sterk. De echte, wat oudere fans zullen het zich nog wel herinneren: een mobiel waarvan het scherm niet meteen bomvol barsten zit als je hem laat vallen, of ergens tegenaan gooit en je gewoon nog kan bellen.

De iPhone 7 is waterdicht en veel mensen vinden dat speciaal. Dat is natuurlijk onzin, deze Nokia kon alles aan. Wij durven te wedden dat ie een meltdown in een kernreactor zelfs nog zou overleven. Wat tegenwoordig een zeldzaamheid is, is een mobiel die het langer dan een dag uithoudt op de batterij. De 3310 lacht om dat gegeven. Het onbreekbare apparaat hield het gerust een week uit op een volle accu, dan kon je er ook nog continu mee bellen en is de standby-tijd buiten beschouwing gelaten.

We kunnen wel stellen dat dit voor jonge lezers klinkt alsof Jezus is opgestaan, dat klopt in zekere zin ook. Je hoefde niet bang te zijn dat mensen boos op je zouden worden als je niet meteen reageerde, blauwe vinkjes in Whatsapp bestaan niet op deze machine. Er is ook geen probleem met foto’s versturen met de 3310, dat kan namelijk niet. Gesprekken teruglezen is er ook niet bij, het apparaatje had immers nauwelijks geheugen.

Wat kun je er dan wel mee? Gewoon dingen doen waarvoor een draagbare telefoon voor bedoeld is: bellen, sms’en en Snake spelen. Nu komt de krachtpatser terug, het Finse bedrijf HMD Global Oy heeft de rechten van de Nokia-telefoons in handen en is bezig met het lanceren van een heruitgave. Volgende maand tijdens het Mobile World Congress moet de Nokia 3310 het licht weer zien.

De afgelopen jaren heeft Nokia heel erg veel moeite gehad om aan te haken bij de smartphone-fabrikanten, zoals Apple en Google, dit is mislukt. Het is dus logisch dat de Finnen zich richten op een heruitgave van hun succesnummer.

Het mobieltje moet er hetzelfde uit gaan zien als zijn legendarische voorganger en dezelfde functies als toen moeten hebben, al dan niet met een internetverbinding. Dit stukje geschiedenis kun je naar verwachting voor maar liefst $59 aanschaffen. Daar moet je niet eens over twijfelen, dat moet je gewoon doen.

FHM-Nokia3310

Dit kon de geliefde 3310 maar met moeite ontregelen:

 

Indepedent

Reageer op artikel:
De legendarische Nokia 3310 keert terug
Sluiten