De 5 meest gestoorde seriemoordenaars aller tijden

redactie 6 okt 2016 Entertainment

Het is geen verrassing als we je vertellen dat op de wereld een hoop gestoorde mensen rondlopen. De ene sluit kinderen jarenlang op in een kelder, de ander vermoordt een dozijn mensen omdat hij volgens zichzelf werknemer is van Satan. Weirdo’s in overvloed. Op dit moment wordt er in Japan onderzoek gedaan naar een gek die wordt verdacht van het dodelijk vergiftigen van 48 mensen in een ziekenhuis. Leek ons een mooie aanleiding om op zoek te gaan naar de vijf meest psychotische seriemoordenaars die ooit op aarde hebben rondgelopen. Dim de lichten, zet een spannend klassiek muziekje aan en schenk een glas rode wijn in. Dit is griezelen op het hoogste niveau.

5. Richard Trenton Chase – The Vampire of Sacramento

Richard was op jonge leeftijd al een zeer gestoord kereltje. Na een moeilijke jeugd begon Chase met het vermoorden en rauw opeten van dieren. Ook de kat van zijn moeder ging eraan. In 1975 werd hij vrijwillig opgenomen in een psychiatrisch ziekenhuis na bloedvergiftiging te hebben opgelopen. De reden? Hij had konijnenbloed bij zichzelf geïnjecteerd. Op een dag werd Chase betrapt terwijl hij net bloed had gedronken uit de dode lichaampjes van twee dode vogeltjes, waarvan hij de koppen had afgehakt.

Vanaf december 1977 ging de geflipte klootzak over op het vermoorden van mensen. Zijn eerste slachtoffer was een 51-jarige vrouw die hij vanuit zijn auto dood schoot. Vervolgens schoot hij in janauri 1978 een drie maanden zwangere vrouw neer, waarna hij het lijk verminkte met een mes en er vervolgens seks mee had. Vier dagen later schoot hij een vrouw van 38 neer, inclusief haar 6-jarige zoontje, haar bijna 2-jarige neefje en de vriend van de vrouw. Opnieuw had hij seks met het lijk van de vrouw, maar dit keer at hij haar ook gedeeltelijk op. De peuter nam hij mee naar huis om  waarvan hij het bloed opdronk en zijn organen verorberde. 

Uiteindelijk werd Chase in 1979 opgepakt omdat zijn hand en voet afdrukken overal in het bloed te zien waren. De totaal gestoorde ziel pleegde in 1980 zelfmoord in een cel door een overdosis antidepressiva.


4Richard Ramirez – The Night Stalker

Ramirez, ook bekend als The Night Stalker, terroriseerde Californië in de jaren ’80. Hij pleegde een reeks moorden waarbij hij in zwarte kleding willekeurige huizen binnendrong tijdens de nacht. Eerst maakte hij de aanwezige mannen af met een kogel door het hoofd. Daarna wendde hij zich tot de vrouw die hij in sommige gevallen verkrachtte. Wanneer de vrouw tegenstand bood, doodde hij haar, zo niet dan werd haar leven soms gespaard.

Hij pleegde de moorden doorgaans met het eerste voorwerp dat zich in de buurt bevond. Eén slachtoffer werd met een hamer vermoord, een ander sneed hij de ogen uit. Eenmaal nam hij een stuk lichaam van een slachtoffer mee naar huis om het de volgende dag per post naar haar huis te sturen. Opvallend (en uitzonderlijk voor seriemoordenaars) is dat Ramirez niet altijd zijn slachtoffers vermoordde na ze zwaar mishandeld of verkracht te hebben, hierdoor kon er snel een goed signalement van hem gemaakt worden.

Zijn motief was dat hij beweerde in dienst van Satan te werken en zich door zijn moorden te verzekeren van een plaatsje in de hel. Tijdens zijn proces choqueerde hij voor de zoveelste maal het publiek door het teken van de duivel op zijn hand te tekenen en dit grijnzend aan de aanwezige pers te laten zien. In zijn 2-jaar durende rampage heeft hij 25 slachtoffers gemarteld, verkracht en vermoord. Uieindelijk stierf hij door leverfalen in de gevangenis op 53-jarige leeftijd.


3. Dennis Rader – BTK Killer

Tussen 1974 en 1991 heeft Dennis Rader minstens 10 mensen vermoord. Hij stond bekend als de BTK Killer wat staat voor bind, torture, kill. Hij stuurde berichten naar de lokale politie en media met daarin beschrijvingen van zijn moorden. Zo tartte hij de politie met het feit dat ze hem niet konden pakken.

Nadat Dennis zijn slachtoffers had gevangen bond hij ze vast. Hij wurgde zijn slachtoffers net zo lang tot ze buiten bewust zijn raakte, maar ook weer net te kort om ze te doden. Hij liet ze weer wakker worden om ze vervolgens weer te wurgen. Terwijl zijn slachtoffers deze near-death ervaring hadden leefde de psycho zijn seksuele fantasie uit. 

Uiteindelijk werd de gek roekeloos en hij stuurde een floppy disk met daarin gegevens over een kerk waar hij lid was. Het ultieme bewijs kwam via DNA-sporen, waarna hij niets anders opzat dan te bekennen. Uiteindelijk werd de gek vervolgd voor 10 moorden Volgens de politie is er geen reden om aan te nemen dat Rader verantwoordelijk is voor andere moorden. Rader verzamelde objecten van plaatsen waar hij een slachtoffer had gemaakt en er zijn geen objecten aangetroffen die linken naar andere moorden.


2. Jeffrey Dahmer – The Milwaukee Cannibal

Jeffrey was als kind al een kutventje en hij toonde geen enkele motivatie om een carrière op te bouwen in zijn jonge jaren. Hij was alleen maar bezig met ontzettend veel zuipen. Zijn vader bracht hem naar het leger, maar daar werd hij ook weggestuurd. Zijn familie wilde dat hij opflikkerde omdat hij steeds in de problemen kwam door zedendelicten. Uiteindelijk kreeg hij een baantje bij een chocoladefabriek.

In 1978 pleegde hij zijn eerste moord. Hij kreeg het voor elkaar om een man mee naar huis te lokken, waar hij hem vermoordde door met een metalen halter van 4,5 kg op z’n kop te slaan en daarna te wurgen. Hij ontleedde het lichaam, verborg het tijdelijk in de kruipruimte en begroef het daarna in de achtertuin. Later groef hij de resten op. Hij liet het resterende vlees oplossen in bijtend zuur en spoelde dat door het toilet. De botten verbrijzelde hij met een moker om ze vervolgens in de bosjes achter zijn huis te verspreiden.

Jaren later ontwikkelde Jeffrey een werkwijze waarop hij minimaal 4 mannen vermoord heeft. Hij pikte mannen op bij homobarren, drogeerde ze, om ze vervolgens te wurgen. Hierna had Dahmer vaak orale of anale seks met het dode lichaam, waarna hij het ontleedde. Hierbij at hij ook vaak delen van zijn slachtoffer op, zoals de biceps. De schedel werd vervolgens bewaard, evenals de penis, die op sterk water werd gezet. De rest werd opgelost in zuur en weggespoeld, of begraven. Van de schedels maakte Dahmer een altaar. Over knettergekken gesproken.

Maar Jeffrey was nog niet klaar want bij latere slachtoffers boorde Dahmer na hen te hebben gedrogeerd een gaatje in hun schedel om zoutzuur in de hersenen te kunnen injecteren. Op deze manier hoopte hij een soort willoze zombies te creëren, die al zijn seksuele wensen konden vervullen. Naar Dahmers eigen zeggen overleefden sommige slachtoffers deze behandeling en veranderden ze inderdaad in ‘zombies’. Dat overleven bleek van korte duur, want logischerwijs overleden de slachtoffers later alsnog. 

De eerste helft van 1991 nam de frequentie van de moorden toe tot een wekelijkse bezigheid. Bewoners klaagden over de stank die in het appartementencomplex hing, alsmede over de geluidsoverlast. Toch deden deze zaken Dahmer niet de das om. Uiteindelijk wist een slachtoffer te ontkomen en hij schakelde de politie in. De politie vond drie hoofden en een menselijk hart in de koelkast, foto’s van verminkte lichamen van de slachtoffers (al dan niet erotisch getint), meerdere menselijke schedels, een voorraad chloroform om slachtoffers mee te bedwelmen en een hoeveelheid afgesneden handen en penissen op sterk water. Dahmer werd veroordeeld voor 15 moorden tot 957 jaar gevangenis. Die zien we gelukkig niet meer terug.

1. Ed Gein – The Butcher of Plainfield

Wat ons betreft is de meest zieke van allemaal toch wel Ed Gein. Films als Psycho en Silence of The Lambs zijn deeld op hem geïnspireerd. Nou, dan weet je het wel. Ed Gein nam elke dag de overlijdensberichten in de krant door. Als er een vrouw was overleden die hem deed denken aan zijn moeder, dan ging hij de dode vrouw in de nacht opgraven. Hij gebruikte de huid en botten voor allerlei voorwerpen en de spieren en organen bewaarde hij in de koelkast om later op te kunnen eten.

Ed had een wens om zelf vrouw te worden. Hij dacht er overna om zichzelf te castreren, maar besloot dat een pak van vrouwenhuid met borsten en een vagina een beter idee was. Om aan zijn groeiende behoefte naar vrouwelijke lichamen te voldoen, begon hij graven leeg te halen om zich te kleden met kledingstukken gemaakt van huid van de lijken. Hij maakte onder andere een riem van vrouwentepels en trommels bekleed met vrouwenhuid, terwijl hij de schedels als versiering en als drinkbekers gebruikte.

Op 10 december 1954 pleegde Gein zijn eerste moord. Kort na de moord op zijn tweede slachtoffer kwam de sheriff hem op het spoor. Geins huis werd doorzocht en daar kwam aan het licht hoe fucking gestoord Ed Gein echt was. Er werden lichamen en vele voorwerpen gevonden waaronder: een vrouwelijk lichaam dat ondersteboven hing (het hoofd, de anus en de vagina waren weggehaald en er was een scheur in de borst vanaf de vagina tot aan de nek), twee scheenbenen, vier menselijke neuzen, een trommel van vrouwenhuid, kommen gemaakt van schedels, negen maskers van echte mensenhuid, tien vrouwenhoofden waarvan de bovenkanten afgezaagd waren, een schoenendoos met negen vagina’s waaronder die van zijn moeder, een hangend mensenhoofd, twee gekrompen hoofden, twee schedels op zijn bed, twee lippen hangend aan een touw en het hart van een van zijn slachtoffers. What tha fuck.

Ed hield vol dat hij zichzelf en zijn huis slechts ‘versierde’, en niet aan necrofilie of kannibalisme deed. Wel bekende hij de dubbele moord. De politie verdacht hem van nog meer moorden. Maar aangezien de negen vagina’s niet aan lijken gekoppeld kon worden, konden die moorden niet worden bewezen. 

Reageer op artikel:
De 5 meest gestoorde seriemoordenaars aller tijden
Sluiten