Releasedatum en prijs bekend van streamingservice Disney+

redactie 12 apr 2019 Entertainment

Het was al een poosje bekend dat Disney met hun eigen Netflixvariant zou komen. Nu heeft Disney aangekondigd wanneer we dit precies kunnen verwachten. Ook weten we nu hoeveel een abonnementje gaat kosten. We kunnen alvast verklappen dat Disney+ een interessant platform gaat worden. Misschien zelfs wel populairder dan Netflix. 

Eerder hebben wij het gehad over de tien series en films die je op de service kunt verwachten. De focus ligt natuurlijk op de bedrijven die Disney bezit. Ze hebben namelijk ontzettend veel bedrijven opgekocht, en daarmee dus ook de rechten om materiaal ervan op Disney+ te zetten. We kunnen de grootste namen verwachten op hun service, zoals Marvel, Lucas Films (Star Wars), Jim Henson (The Muppets), CBS (Een van de grootste American Broadcasters) en natuurijk Disney’s Pixar, Disney Classics en Buena Vista-films. Ook enkele Marvel-series die onder licentie van Netflix staan, zullen afgerond worden en op Disney+ verschijnen. Disney+ komt op 12 november uit. Een abbo zal de introductieprijs hebben van 6,99 dollar.

Disney+
Foto: Disney+ Foto: Disney+

Heet onder de voeten van Netflix

Het is al maanden te merken dat Netflix niet blij is met zijn concurrent. Series die onder Disney vallen zoals Marvel en Star Wars, komen logischerwijs terug op Disney+. Ook was het duidelijk dat Netflix, kosten wat het kost, abbonomenthouders bij zich wil houden. Even een slordige 100 miljoen lappen voor een extra half jaartje Friends of een vervolg op Russian Doll  aankondigen terwijl seizoen 1 net online staat. Het maakt ons in ieder geval niet uit, want concurrentie betekent dat je beter je best moet doen. Da’s alleen maar mooi toch?

Aladdin gif
Reageer op artikel:
Releasedatum en prijs bekend van streamingservice Disney+
Sluiten