Alles wat we nu al weten van Cyberpunk 2077 van de makers van The Witcher games

Redactie 15 jun 2018 Entertainment

Een van de meest gehypte games na E3 is wel CD Projekt Red zijn Cyberpunk 2077. De game die zich afspeelt in ‘Night City’ ziet er in de trailer zo ongelofelijk sick uit dat het iedereen zijn aandacht wist te grijpen. Dat de makers van de game ook verantwoordelijk zijn voor the Witcher games zorgt ervoor dat we weten dat we veel kunnen verwachten. Naar verluid zal de game echter een first-person RPG worden in plaats van third person.

Ten eerste moet duidelijk gemaakt worden dat Cyberpunk geen FPS (first person shooter) gaat zijn. Het wordt gewoon een RPG (role playing game) zoals we gewend zijn van Projekt Red. Zoals de makers het beschrijven is het een RPG met een paar FPS-elementen erin verwerkt.

First person in Cyberpunk 2077

De makers geven aan dat ze geloven dat het first-person perspectief er juist voor gaat zorgen dat je de wereld nog heftiger en indrukwekkender gaat vinden. Dit omdat je het gevoel krijg letterlijk in de wereld gezogen te worden, alsof je zelf door de wereld heen loopt. “We willen dat onze spelers de depressie van de bewoners echt voelen en dat ze zien dat in deze wereld de multinationals mensen verwoesten.” Er schijnen wel een aantal momenten te zijn waarop je de game in third person ervaart, dit zal met het besturen van voertuigen zijn en op speciale momenten.

Personage

Daarnaast gaven de makers aan dat er veel ruimte is om het hoofdpersonage naar eigen wensen aan te passen. Het enige dat vast staat is dat hij of zij ‘V’ genoemd wordt. In het verhaal zal ook een klassensysteem verwerkt zijn maar daar kom je pas later in het spel mee in aanraking.

Trailer

De trailer laat ons een futuristische stad zien waar robot honden, geavanceerde wapens, half robot mensen en criminelen iets heel normaals zijn. We zijn erg benieuwd of het first-person perspectief echt zo vet gaat zijn als beschreven wordt. Wij hadden het spel momenteel als we erover nadenken liever in third-person gezien. Beetje GTA style. Wat voor zin heeft het tenslotte op je poppetje te stylen als je hem niet ziet? Enfin, de tijd zal alles uitwijzen.

Release datum

Het spel zal beschikbaar zijn voor de PS4, PC en de Xbox One. Wanneer het zal verschijnen is nog niet helemaal duidelijk maar het lijkt juni 2019 te worden. We zullen helaas nog even moeten wachten. Voor een goede impressie waarom dit nu al zo een gehypte game is, is hier de trailer.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Alles wat we nu al weten van Cyberpunk 2077 van de makers van The Witcher games
Sluiten