7 redenen waarom Grand Theft Auto V meer dan 90 miljoen keer verkocht is

Redactie 17 feb 2018 Entertainment

Het bestverkochte spel ooit zit boordevol perversies, drugs en geweld. Misschien is dat de reden dat het zo populair is. Je kan letterlijk alles doen in Grand Theft Auto V. Van hoeren palen, tot bankovervallen plegen tot uit een vliegtuig jumpen: niets is te gek. Deze week heeft het spel meer dan 90 miljoen kopieën verkocht. Dat betekent 180 miljoen vierkante ogen, heel wat boze ouders die zeuren dat hun kind niet van die PlayStation komt en nog veel digitale moorden. Tijd om is op te sommen waarom dit spel nou de beste ooit is.

GTA is al jaren een begrip binnen de game-scene en heeft door een combinatie van humor, geweld, seks een wereld weten te creëren waar we stiekem verliefd op zijn geworden. Schijnbaar is het voor velen erg bevrijdend om in een spelletje alles te doen wat god verboden heeft. Hoewel velen spellen Grand Theft Auto V proberen te evenaren weten de gasten van Rockstar het altijd het beste te doen. Des te meer enthousiasme om 26 oktober Rockstar zijn nieuwe Red dead Redemption 2 te kopen, the wild west version van GTA.

Hier zijn 7 van onze favoriete features van de laatste vijf jaar GTAV:

1) Naar first person kunnen switchen

GTAV is éen van de eerste games waar je kan switchen tussen first en third person. Door deze aanpassing later toe te voegen konden we de game weer helemaal opnieuw ervaren. Door deze unieke en slimme verandering hebben we de dubbele uren in het spel gestopt. In first person spelen voelt alsof je midden in alle hectiek zit.

2) Hits from the bong

Wat GTAV zo vet maakt is het oog voor detail in het spel. Van de nummers op de radio tot de manier waarop je je appartement inricht. Toen in Amerika de strijd woede voor de legalisering van weed, moest dit natuurlijk ook naar voren komen in GTAV. Wiet referenties konden door het hele spel gevonden worden, maar nog belangrijker we konden onze personages high maken. Door een bong in je appartement te plaatsen konden we ervaren hoe het zou zijn om als Snoop Dogg door Los Santos te banjeren.

3) Dames van plezier

Sinds in GTAV alles moet kunnen, moet je dus ook rustig naar de hoeren kunnen gaan. Natuurlijk konden we dit ook in de vorige spellen doen maar nog nooit was het zo hard in je face.

4) Helemaal de pan uit trippen

“WIEHOOE IK BEN EEN VOGELTJE” Zelfs dat soort momenten zitten in GTAV. Met bepaalde virtuele drugs op spacede je hem geheel naar het hiernamaals. Voor het spel een hele coole extra om de game als dier te ervaren. Het verbreed de opties weer met wat er allemaal te doen en te ontdekken valt.

5) Make it rain!

We kunnen deze lijst niet afronden zonder de GTA stripclubs erin te benoemen. Natuurlijk hadden we ze al eerder gezien, maar in geen vorige GTA waren ze zo goed uitgewerkt. De opties werden uitgrebreid en de viezirik in je kwam steeds meer naar boven.

6) Helemaal naar de klotehh!

Helemaal naar de klote gaan, ja dat kan zeker in Grand Theft Auto V. Denk wel goed na, want het is daarna wel degelijk een ramp om achter het stuur te klimmen. Een hele toffe manier om oprecht het gevoel te hebben dat je mannetje geheel van de kaart is. Cheers!

7) Ocean’s Eleven achtige Heists 

Banken overvallen was nog nooit zo realistisch en leuk. In Grand Theft Auto V komt er veel meer bij kijken dan met een geweer een bank in rennen. Maar bij weinig spellen zit er zoveel organisatie achter om een overval tot een succes te brengen als bij GTAV. Als het dan lukt en de pot goud van jou is, voelt dat potdomme goed.

Wat blijft het toch een super dik spel. Wil je weten wat voor dikke spellen er nog aan gaan komen? Kijk hier.

Foto: www.gamekings.tv

Reageer op artikel:
7 redenen waarom Grand Theft Auto V meer dan 90 miljoen keer verkocht is
Sluiten