EA gaat classic Command & Conquer games als Red Alert opnieuw uitgeven

Mocht je in de illustere tijd van eind jaren’80 en begin jaren’90 geboren zijn, dan is de kans zeer reëel dat je handjes ooit over het toetsenbord hebben bewogen terwijl een Command & Conquer game op je beeldscherm flikkerde. We hebben goed nieuws voor je, want Electronic Arts gaat een paar games opnieuw uitgeven.

De bekendste van allemaal is ongetwijfeld Red Alert. Als we voor elk uurtje dat we aan deze gespendeerd hebben een euro hadden gekregen, dan hadden we nu niet in een huurhuis gewoond. De strategiegame heeft ons legendarische nachten doorhalen opgeleverd. Naast Red Alert, wordt onder andere ook Tiberian Dawn vernieuwd.

Ontwikkelaar Petroglyph Games werkt mee aan de nieuwe versies van de games. Zij hebben mensen in dienst die eerder ook al aan de originele Command & Conquer hebben meegewerkt, dus die kennis komt nu goed van pas. De Command & Conquer-games zullen flink worden vernieuwd en bovendien in 4K-resolutie worden uitgegeven.

Wanneer de games worden gereleased is nog niet bekend, op dit moment is de ontwikkeling van de games nog niet gestart, dus dat zal nog wel wat tijd in beslag nemen. Waarschijnlijk mikken ze op 2020, wanneer Command & Conquer 25 jaar bestaat. We hebben in elk geval weer wat om naar uit te kijken.

Meer nostalgische games? Pak een tripje down memory lane met deze 21 games van vroeger.

NU.nl

Reageer op artikel:
EA gaat classic Command & Conquer games als Red Alert opnieuw uitgeven
Sluiten