Dit zijn de 5 chillste gevangenissen ter wereld om je straf uit te zitten

Redactie 18 apr 2018 Entertainment

Soms loopt een beetje kattenkwaad halen uit de hand en soms een beetje heel erg. Bepaalde stomme keuzes kunnen je duur komen te staan waardoor je een paar jaar van je leven achter de tralies moet spenderen. Gelukkig zochten wij voor jou uit wat de chillste gevangenissen ter wereld zijn. Geloof ons, sommige van deze gevangenissen zijn net een lange luxe rustvakantie.

Heb je het boevenpad bewandeld, maar ben je nog niet echt toe aan een gevaarlijke of saaie gevangenis? Goed nieuws! Wij hebben hier de gevangenissen uitgezocht waar je gerust je zeepje kan laten vallen. Lekker beetje bijkomen van al dat criminele werk en weer jezelf worden, daar draait het om.

1. Bastøy gevangenis, Noorwegen

Op een eilandje ergens in het zuiden aan de kust van Noorwegen bivakkeren honderd gedetineerden lekker in het zonnetje aan het strand. Ze werken een beetje op een boerderij waar elke ochtend verse eitjes gelegd worden. Ze wonen in kleine, toch comfortabele huisjes. In hun vrije tijd spelen ze lekker een potje tennis of gaan ze een rondje paardrijden. Natuurlijk kan er ook vredig gevist worden aan de waterkant, om even goed te bedenken wat voor slechte dingen ze toch wel niet gedaan hebben. Als dit niet een van de chillste gevangenissen ter wereld is weten wij het ook niet meer.

2. Justice Center Leoben, Oostenrijk

Eigen kamer, privé badkamer, keuken en natuurlijk een televisie. Mocht je geen zin hebben om de hele dag een beetje televisie te kijken moet je in Oostenrijk natuurlijk geen stoute fratsen uithalen. Straks wordt je nog depressief of besef je dat criminele activiteiten uithalen je duur komt te staan. Nee joh, jij gaat lekker naar de sportschool, het basketbalveld, de tafeltennistafels of je gaat gewoon lekker buiten chillen om van de bergen en het mooie weer te genieten. Het kan allemaal in het Justice Center Leoben, dit prachtige vakantiereso…gevangenis ligt in Oostenrijk.

3. Aranjuez gevangenis, Spanje

Voer geen criminele praktijken uit, want als je de bak in gaat moet je iedereen achterlaten. Je gezin zie je maar af en toe op bezoekuren. Wacht. Niet in de Aranjuez gevangenis in Spanje. Daar kan je gewoon met je gezinnetje leven. Zo lang je elke ochtend en avond bij de telling aanwezig bent is het allemaal dikke prima. Dan kan je gewoon met je vrouw en kindje wonen in een van de chillste gevangenissen ter wereld. Ideaal!

4. Halden gevangenis, Noorwegen

Creativiteit moet ten allen tijden gestimuleerd worden. Muziek is een uitlaatklep en de beste muziek wordt gemaakt wanneer iemand in de put zit. Daarom heb je in de Halden gevangenis gewoon een opnamestudio die je kan gebruiken om aan je album te werken. Als je na het schrijven van muziek wat stoom wilt afblazen ga je gewoon naar de klimmuur of even wat lezen in de bibliotheek. Na een lange dag werken en inspannen ga je naar je eigen kamer om even af te koelen in je bad in je privé badkamer. Hapje eten? Eigen keuken deel je met twaalf gezellige buren. Raak weer op het rechte pad en wordt muzikant in de Halden gevangenis in Noorwegen.

5. Cebu gevangenis, Filippijnen

Qua luxe de minste gevangenis van deze lijst. Maar tevens wel de leukste. De gevangen zingen en dansen hier elke dag om aan hun musical te werken. Zie de resultaten van dit ongelooflijke teamwerk hierbeneden. Alsof we in een slechte namaakfilm van High School Musical belandt zijn.

Foto: French.china.org.cn

Reageer op artikel:
Dit zijn de 5 chillste gevangenissen ter wereld om je straf uit te zitten
Sluiten