10 aanstaande muziekalbums waar wij reikhalzend naar uitkijken

Redactie 12 apr 2018 Entertainment

De zomer komt eraan, dat betekent dat we weer een hoop nieuwe muziek kunnen verwachten waar we straks met ons gezicht in het zonnetje en een biertje in de hand zwaar op kunnen wegdromen. De komende weken komt er heel veel lekkers uit. Wij hebben de 10 albums geselecteerd waar wij het meest naar uitkijken.

Meer nieuwe muziek? Abonneer je op onze Spotify afspeellijst!

13 april: Rival Consoles – Persona (Electronic)

Donkere en meeslepende electronische sounds, dat is waar Rival Consoles, de alias van de in Londen residerende Ryan Lee West, bij uitstek goed in is. De onlangs uitkomen track ‘Unfolding’ is alvast de onheilspellende voorbode van de trip die ‘Persona’ heet.

13 april: Sofi Tukker – Treehouse (Pop)

Met een aantal hitsingles in de pocket is het dan nu eindelijk tijd voor het debuutalbum van het New Yorkse man-vrouwduo Sofi Tukker. Dat belooft een album vol aanstekelijke, zonnige en exotische junglepop en die we dus mooi gaan meepakken op Lowlands!

20 april: Sting & Shaggy – 44/876 (Reggae)

Inderdaad, je leest het goed de Jamaicaanse dancehallgrootheid en de Britse musicus hebben de handen ineengeslagen. Hoe dit zo gekomen is weten we ook niet precies maar ‘Don’t make me wait’ is gewoon alvast een hardstikke lekker zomernummer. Zou de flessenpost van Sting dan uiteindelijk in het Carabisch gebied zijn aangespoeld?

20 april: Pennywise – Never Gonna Die (Punk)

Op 20 april brengt de band het twaalfde album ‘Never Gonna Die’ uit. Het is het eerste album in lange tijd met de huidige line-up met zanger Jim Lindberg, gitarist Fletcher Dragge, drummer Byron McMackin en bassist Randy Bradbury. Eerste single ‘Never Gonna Die’ knalt er alvast lekker in en is al hieronder te beluisteren.

4 mei: Jon Hopkins – Singularity (Dance/Electronic)

De hyperenergieke Jon Hopkins kan toveren. Hij sleept je mee van dikke ruwe technobeats tot kalmerende ambient soundscapes in een psychedelische musical die constant in beweging is. Op 4 mei 2018 verschijnt zijn nieuwe album ‘Singularity’ en op zaterdag 20 oktober, tijdens het Amsterdam Dance Event, treedt Jon Hopkins op in Paradiso!

11 mei: Arctic Monkeys – Tranquility Base Hotel & Casino (Rock)

Hoewel er is nog maar weinig bekend is over het nieuwe album van de Arctic Monkeys zijn onze verwachtingen hoog gespannen. Het laatste album dateert alweer uit 2013 dus het werd wel weer eens tijd. Deze zomer zijn ze onder meer te zien op Best Kept Secret in Hilvarenbeek en op Rock Werchter.

25 mei: Chvrches – Love Is Dead (Electronic / Pop)

Op 25 mei komt Chvrches met hun derde plaat ‘Love is dead’. De Schotse band met de heerlijke stem van de lieftallige frontvrouw Lauren Mayberry trekt deze zomer langs verschillende festivals en doet daarbij onder meer het podium van Best Kept Secret aan. Gezien het voorproefje ‘Never Say Die’ lijkt de nieuwe plaat weer een fraai stukje synthpop te worden.

27 mei: Post Malone – Beerbongs & Bentleys (Hip-Hop)

Fans wachten al een tijdje op het nieuwe album van Post Malone. In 2016 maakte de Amerikaanse zanger bekend dat hij met het project zou komen, in 2017 presenteerde hij dan de titel ‘Beerbongs & Bentleys’. Nu is daar eindelijk de releasedatum, op 27 mei verschijnt dan het album inclusief de eerder verschenen tracks ‘Psycho’ en ‘Rockstar’.

<

28 mei: Detroit Swindle – High Life (Dance)

Het Amsterdamse dj/producer duo Detroit Swindle beschrijft hun nieuwe werk als: “een elektronisch album met een live-aanpak waarin onze liefde voor house, ambient en jazzy harmonische klanken samenkomen. Zeer geschikt voor in de clubs, maar ook een fijn album om thuis op te zetten.” Klinkt als een puik plan boys! Zondag 20 mei vindt de album release party plaats in The Loft in de A’DAM Toren.

1 juni: Ben Howard – Noonday Dream (Folk / Pop)

Onlangs ging de nieuwe single ‘A Boat To An Island On The Wall’ in première van onze favoriete singer-songwriter. Het nummer is afkomstig van Ben Howards langverwachte derde studioalbum ‘Noonday Dream’ dat op 1 juni zal verschijnen. Op zaterdag 7 juli komt Ben Howard voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam.

Reageer op artikel:
10 aanstaande muziekalbums waar wij reikhalzend naar uitkijken
Sluiten