Bugatti maakt de snelste en duurste stadsfiets ter wereld

Redactie 28 mrt 2017 Machines

Bugatti maakt zeer exclusieve, extreem snelle sportwagens die het circuit opvreten met talloze paardenkrachten die huisvesten onder de motorkap van hun beesten. Deze auto’s zijn ervoor gemaakt de concurrentie ongenadig hard in het stof te laten bijten.

Er zijn ook plekken op deze wereld waar een auto, of een Bugatti, niet zo makkelijk komt. Denk hierbij aan straten met drempels, voetgangersgebieden en drukken stadscentra.

De Italiaanse autobouwer wil zijn trouwe fans niet in de koude kleren laten zitten als ze een van die plekken willen aandoen waar hun autootje niet kan komen. Het leek Bugatti daarom een goed idee om een fiets te ontwerpen en te produceren waarmee je overal in stijl kan aankomen.

In samenwerking met de luxe Duitse fietsenmaker PG werd dit pareltje in elkaar gezet waarmee vermogende mannen de blits kunnen maken.

De fiets bestaat voor zo’n 95% uit  koolstofvezel wat een gigantische gewichtsbesparing tot gevolg heeft. Inclusief trappers en ketting weegt de fiets maar 5 kilo! Het vervoersmiddel is uiteraard zeer aerodynamisch en zou de snelste en lichtste stadsfiets moeten zijn die je op de markt kan vinden.

Het model van Bugatti moet nog dit jaar in de winkels staan, al zullen er maar 667 exemplaren worden geproduceerd. De Italianen houden wel vast aan hun dure standaard: voor €35.000 kun jij op dit fietsje door de stad heen flitsen.

High Snobiety

Reageer op artikel:
Bugatti maakt de snelste en duurste stadsfiets ter wereld
Sluiten