Autotuner Brabus heeft zijn expertise losgelaten op de Mercedes S 63 AMG: Brabus 930

Wij waren altijd in de veronderstelling dat 930 pk eigenlijk weggelegd was voor race auto’s zoals de Bugatti Chiron. De autotuners van Brabus hebben echter al verschillende keren het tegendeel bewezen. Laatst lieten wij jullie al kennis maken met de Brabus Rocket die de magische grens van 1000 pk overschreed, deze week houden we het nét ietsje rustiger met de Brabus 930.

De auto die we je vandaag gaan laten zien heeft namelijk ‘maar’ 930 pk. Het is een flink onder handen genomen Mercedes-AMG S 63. Deze auto op zichzelf is al prettig om in te rijden, maar nadat Brabus zo’n auto onder handen heeft genomen, is er niks meer hetzelfde.

Brabus

Voor de nieuwelingen onder ons: even een spoedcursusje Brabus! Brabus is een autotuner die vooral de auto’s van het Duitse automerk Mercedes ombouwt. Deze eindproducten zijn dan vaak herkenbaar door de grote B die in de plaats van het Mercedes-logo is geplaatst. De toevoegingen die Brabus doet zitten onder andere in de aandrijflijn en het uitlaatsysteem.

Brabus 930

Wat Brabus met de S 63 AMG van Mercedes heeft gedaan is ook geen slecht verhaal. De tuner heeft als donorblok een 4.0 liter hybrid V8 blok genomen. Geen slechte start dachten wij zo. Nadat Brabus hiermee klaar was is er een 930 pk sterke auto uitgerold. De koppel die hierbij komt kijken is op z’n zachts gezegd ook echt insane. Met 1510 Nm koppel snel je binnen 3.2 seconden naar de 100 km/u, wauw! Je kunt je voorstellen dat deze auto immense snelheden kan bereiken, toch is de topsnelheid begrensd op 290 km/u. Hier kunnen we in Nederland overigens keurig mee snelweg-cruisen.

Mocht jij de 930-pk sterke auto aan willen schaffen? Dan kost je dat 384.435 euro. Maar wees er snel bij, want de auto wordt geproduceerd in gelimiteerde oplage.

Reageer op artikel:
Autotuner Brabus heeft zijn expertise losgelaten op de Mercedes S 63 AMG: Brabus 930
Sluiten