Brabus overschrijdt magische 1000pk grens met de Brabus Rocket

Het is de jongensdroom van iedereen die zich maar enigszins interesseert voor auto’s, ooit een Brabus kunnen rijden. De autotuner staat altijd al bekend om zijn brute creaties en bouwwerken waarbij ze auto’s van Mercedes helemaal uit hun voegen hebben getuned. De pk’s liepen af en toe al hoog op, maar met de komst van de Brabus Rocket is de magische grens van 1000pk overschreden.

Het is het meest krachtige hoofdstuk in de Brabus-legacy. Zo beschrijft het merk de nieuwe supercar. Om het beest te bemachtigen zul je nog wel even je best moeten doen, want het merk heeft aangekondigd maar 25 exemplaren van de Rocket te produceren.

Brabus

Het in 1977 opgerichte merk is van Duitse oorsprong en zit helemaal niet heel ver over de grens gevestigd, het zit namelijk in Bottrop. De fabrikant is bekend van de exclusieve modellen die ze maken, vaak gebaseerd op Mercedes AMG of Maybach modellen. De auto’s zijn gekenmerkt door de bekende B in plaats van het kenmerkende Mercedes-logo voor- en achterop de auto.

Brabus Rocket

In de langlopende historie van de Duitse autotuner is de Rocket editie het krachtigste ooit. De bolide is gebaseerd op de Mercedes-AMG GT 63 E. Dit is van zichzelf al een brute auto, maar nadat de vakmannen van Brabus hem onder handen hadden genomen is hij al helemaal ongekend. Naast de bovengenoemde 1000 pk komt de auto met 1820Nm koppel. Dit zorgt ervoor dat je binnen 2,6 seconden op de 100km/u zit. De topsnelheid van de auto is echter niet wat je er van verwacht. Deze komt namelijk uit op 316km/u. Dit valt enigszins tegen door de verhouding van het hybridesysteem ten opzichte van de versnellingsbak. Qua interieur is de bekleding volledig handgemaakt. De stoelen zijn bekleed met een zachte, zwartlederen laag.

De prijs van de nieuwe Brabus begint bij een kleine 540.000 euro, geen geld toch?

gallery

Reageer op artikel:
Brabus overschrijdt magische 1000pk grens met de Brabus Rocket
Sluiten