Wannahaves: Bowers & Wilkins Zeppelin krijgt een sexy jasje

Dit is nou een sexy bluetooth box. Een wereld van verschil vergeleken met de (uitermate gebruiksvriendelijk, dat dan weer wel) JBL box en dergelijke. Maar goed, wat krijg je als je een luxe box in een blender stopt en de Supercar bouwmeesters uit Engeland op de knop laat drukken? Paar vonken. Nee grapje. De nieuwe Bowers & Wilkins Zeppelin McLaren Edition. ‘T is een gruwelijke en hij produceert genoeg geluid voor een boze buurman. 

Bowers & Wilkins

Als we het over boxen en geluid hebben valt de naam van de Britse koptelefoon- en luidsprekerfabrikant altijd wel. Het is een merk dat zichzelf door de jaren heen als kwaliteitsproduct op de markt heeft gezet, met een heel sterk oog voor design. We hebben het pas echt over boxen bij de 800-serie van ze, komt deze draadloze heel erg dicht in de buurt van de bekabelde (onmogelijk voor een draadloze box). Dit is ook niet zomaar een bluetooth boxje, deze is een paar tandjes groter en kan elk huisfeestje dus wel aan. De zeppelin die we voor het eerst in 2007 zagen (als iPod Dock) is in een nieuw jasje gestoken en McLaren heeft ‘m uniek gemaakt.

Zeppelin McLaren Edition

Omdat de twee fabrikanten al 60 jaar de handen ineens slaan en samenwerken brengen ze er 60 uit. Lekker exclusief. De audio pioniers hebben de McLarens al van dikke geluidsinstallaties voorzien, maar nu is de Britse autofabrikant weer aan zet. De twee sloegen voor de viering van hun partnership dus de handen ineen om de Zeppelin een upgrade te geven. McLaren heeft de styling op zich genomen en op de voet zie je het gegraveerde Speedy Kiwi Logo dat voor het eerst in 1964 te zien was, met zo’n lekker lampje erboven. Ook heeft de box een vleugje van het iconische papaya-oranje gekregen dat afgewisseld wordt met ‘Galvanic Grey’. De box is van alle hedendaagse snufjes voorzien wat betreft de connectiviteit, denk aan Airplay 2 en multi-room-connectivity. Van binnen blijft die dezelfde 6 inch subwoofer houden en is ie goed voor zo’n 24o Watt (RMS). Dat is nog eens volume.

Het is een regelrecht collectors item en hij is nog beschikbaar op de site van Bowers & Wilkins. Kost je slechts 899 dollar, maar dan heb je er wel één van de zestig, die zich in ons universum begeven.

Reageer op artikel:
Wannahaves: Bowers & Wilkins Zeppelin krijgt een sexy jasje
Sluiten