De nieuwe 800-Serie Signature van Bowers & Wilkins is een peperdure lust voor het oor én het oog

We schrijven vaak genoeg over prachtige Ferrari’s en Jaguars die je waarschijnlijk nooit zal kunnen betalen, het is wat het is. In diezelfde ‘je mag best dromen’ categorie staan ook de luidsprekers van Bowers & Wilkins. Als je die bij iemand thuis ziet staan, ga dan geen voetbal door de woonkamer trappen want voor je het weet ben je een dikke BMW armer. Daartegenover staat dan wel kwaliteit waartegen je geen ‘u’ zegt, maar ‘uwe majesteit’. Zelfs binnen B&W kan het altijd nog een stapje beter, grootser en mooier, daarvoor bestaan de Signature versies. Maak kennis met de gloednieuwe 800-Serie Signature.

Signature

Als peperduur nog net een beetje aan de flauwe kant voor je is, als exclusiviteit je middle name is, of als je je billen afveegt met geld, dan heeft Bowers & Wilkins hun Signature versies voor je klaarstaan. Zoals je van een degelijk Brits merk mag verwachten, is dit niet een titel waar ze mee strooien. Sinds de oprichting van B&W in 1966, zijn er maar 7 luidsprekers geweest die deze koninklijke titel mochten opspelden. Best wel een dingetje dus.

Bowers & Wilkins 800-Serie Signature

Om het even heel erg simpel te maken: er is een kleine en een grote versie. De 801 D4 Signature die op statige wijze heel je woonkamer overneemt, en de 805 D4 Signature met zijn ietwat subtielere formaat. In de Signature editie is niet alleen de buitenkant nog wat opgefrist met en nóg wat luxueuzere uitstraling, maar ook aan de binnenkant hebben meerdere componenten een upgrade gehad. We willen je één ding vragen. Mocht je ooit deze speakers in huis weten te halen, zorg dan ook dat je een goede audiobron hebt en niet je AliExpress bluetooth ontvangertje met Spotify in de strijd gooit.

Doekoes

Zoals we al eerder aangaven, goedkoop zijn ze niet. Als dat een probleem is kun je ook maar beter iets anders kopen. Het is bij deze luidsprekers ook wel een beetje deel van de fun, die exclusiviteit. Voor de 801 D4 Signature betaal je €50.000 voor een paar. Mocht je zijn kleinere broertje in huis willen halen ben je €12.000 kwijt voor de set. Mag je wel kiezen in welke kleur je ze wilt, daarnaast is het altijd nog maar een schijntje van wat de Bowers & Wilinks Nautilus kost. Met die prijs kun je namelijk een hele garage vullen.

Reageer op artikel:
De nieuwe 800-Serie Signature van Bowers & Wilkins is een peperdure lust voor het oor én het oog
Sluiten