Vijf handige tips om boekhouden makkelijker te maken

redactie 14 nov 2018 Entertainment

Boekhouden is voor vele mannen niet echt een hobby.  Tenzij het je werk is, want dan ben jij er waarschijnlijk vet goed in. Voor iedereen die er net wat meer moeite mee heeft, niet getreurd! Wij nemen effe een paar super handige tips met je door zodat je straks online kan boekhouden met twee vingers in je neus. 

Werk op factuurdatum

Het is van levensbelang dat je alles opslaat op de juiste datum. Krijg jij bijvoorbeeld een factuur van 21 maart, dan geldt deze voor het eerste kwartaal. En knoop deze in je oorschelpjes:  voor de aangifte van de btw en de inkomstenbelasting gelden altijd factuurdata.

Online btw berekenen

Hoofdrekenen, was vroeger op de middelbare school wel handig. En natuurlijk blijven de tafels nog wel ergens achter in je hoofd plakken, maar als je de btw berekend, moet het wel 100% kloppen. Op het web heb je allerlei btw-calculators die dat een stuk gemakkelijker maken. Scheelt weer een bende hoofdpijn.

Scan bonnen en facturen online

De tijd staat niet stil. Voorkom rommelige mappen die totaal geen overzicht bieden. Scan ze gemakkelijk in met je telefoon of je scanner op je printer. Maak wel op je pc een paar goede mapjes waarin je alles rangschikt. Het is van groot belang dat je alles zo duidelijk mogelijk maakt. Zo raak je nooit wat kwijt.

Back-up

Je wil jezelf en je klanten niet teleurstellen, dus dan is het handig wanneer iemand je een document vraagt, je het nog hebt. Zeker met belastingcontroles is het handig om je zaken op orde te hebben. Hoeveel het chill is om alles op je pc te hebben, kan zo’n ding helaas ook weleens crashen. Sla daarom je administratie ook altijd ergens op. Bijvoorbeeld op een externe harde schijf of in een cloud met wachtwoord.

Privé en zakelijk lekker scheiden

Niets is zo ruk als privé en zakelijk door elkaar gaan lopen, het kan een hoop gezeik opleveren. Daarom moet je altijd een zakelijke rekening openen. Wanneer je dat doet wordt de volgende controle geen feestje.

Opzoek naar het juiste boekhoudingsprogramma voor jou? Hier kun je online boekhoudsoftware vergelijken. Succes maat!

Reageer op artikel:
Vijf handige tips om boekhouden makkelijker te maken
Sluiten