Amateurclub stapt uit competitie nadat bijna iedereen geblesseerd is

Redactie 9 mei 2018 Entertainment

Je moet nog een paar wedstrijden spelen in het seizoen en dan kun je eindelijk aan het bier. Voor amateursclub SGV uit het Groningse Schildwolde eindige hun avontuur in een drama. Ze trokken zich namelijk terug uit de competitie omdat er teveel blessures waren. Pijnlijk!

Het ging al heel snel mis bij de Groningse voetbalclub. De blessures gingen meteen al hard zegt voorzitter Herman Schoenmaker tegen RTV Noord: “Na anderhalve wedstrijd waren we door blessures al drie basisspelers, die ook nog eens in de as van het elftal staan, kwijt. Na de winterstop stortte de boel helemaal in. Jongens uit het tweede en derde, die ons eerst nog hielpen, zijn niet gewend vaker in de week te voetballen. Dat levert ook blessures op.”

Goed bezig

Dat is wel heel zuur. Dan is niet alleen het eerste elftal naar de knoppen, maar ook gedeeltelijk de andere teams. Dan zit er inderdaad maar één ding op: stoppen. Niet alleen klote voor de spelers en hun coach, maar ook voor de club. “De accomodatie is prachtig, de jeugdafdeling groeit als nooit tevoren, we zijn gewoon goed bezig”, zegt de voorzitter. “En dan is het extra zuur dat dit gebeurt, dit heeft mij zeer aangegrepen. Dit heeft ook een impact op mij en mijn gezin gehad.”

Reageer op artikel:
Amateurclub stapt uit competitie nadat bijna iedereen geblesseerd is
Sluiten