Disney heeft zojuist per ongeluk verklapt wanneer Black Panther 2 uitkomt

Redactie 13 jul 2018 Entertainment

Het machtigste land ter wereld, het eldorado dat eigenlijk in Afrika lag verscholen, het oppermachtige Wakanda zal weer terugkeren. Zijn beschermer en heerser, de Black Panther is naast koning ook een superheld, eentje waar we allemaal dol op zijn. De eerste Black Panther film scoorde boven verwachting goed en leverde bakken met geld op. Mooi, want nu komt er een deel twee aan. Disney heeft recent zijn mondje voorbijgepraat en bekend gemaakt wanneer we Black Panther 2 ongeveer kunnen verwachten.

Release planning Disney

Marvel Studios doet altijd erg geheimzinnig voer de release data van hun films. Er is al wel bevestigd, door Marvel president Kevin Feige, dat er een tweede Black Panther film in de maak is. Echter wouden ze nog geen release datum bekend maken. Papa Disney heeft dat nu een beetje verpest door een 2020-2022 release planning online te zetten.

Februari

Reporten laten zien hoe een Marvel film zijn release datum veranderd van 20 juli 2021 naar Februari 12 2021. Dit is bijzonder omdat het eerste deel dan precies drie jaar eerder verscheen. Februari is bijzonder omdat het Black History Month is. Black Panther schreef geschiedenis door een kaskraker te maken met een bijna volledig donkere cast.

Indiana Jones 5

Het heeft een mooie culturele boodschap en het lijkt erop dat Disney de succesformule niet wil breken. Maar dit laat wel zien dat het dus waarschijnlijk om Black Panther gaat, nog even wachten wel. Een ander grote verandering aan de planning was dat Indiana Jones 5 een jaar vertraging heeft.

Richting van Black Panther 2

Kevin Feige zei, ooit tegen Entertainment Weekly, over een tweede deel van Black Panther het volgende: “Een van de favoriete manier om de tijd te doden bij Marvel Studios is om na te denken over waar een verhaal heen gaat na een deel 1. Er zijn heel wat gesprekken geweest over de richting die het op moet gaan na Black Panther 1. We hebben denk ik wel een goede richting gevonden.”

Alhoewel details nog strikt geheim zijn gaan we er wel van uit dat Ryan Coogler, regisseur van Black Panther 1, ook het tweede deel zal regisseren. We zijn benieuwd!

Foto: Marvel // Disney

Reageer op artikel:
Disney heeft zojuist per ongeluk verklapt wanneer Black Panther 2 uitkomt
Sluiten