Indiana Jones 5 verschijnt in juli 2020 in de bioscoop

Redactie 21 mrt 2018 Entertainment

Rennend door een oude tempel weet hij schatten te roven en aan de dodelijke valpartijen te ontkomen. Knappe vrouwen houd je rok vast, de James Bond der avonturiers komt er weer aan. Pak je hoed en je zweep, want Indiana Jones zal zijn rentree maken op het witte doek! Dat heeft Steven Spielberg recentelijk bekend gemaakt. Indiana Jones 5 zal beginnen met filmen in april 2019 en wordt hopelijk weer net zo goed als de eerste drie films waar we verliefd op werden.

Elf jaar na het teleurstellende vierde deel van de Indiana Jones reeks zal Steven Spielberg beginnen met filmen voor het vijfde deel. In 1981 verscheen het eerste deel met ‘Raiders of the lost Ark’ dat meteen ook de beste is. Deze film staat dan ook op AFI’s 100 Greatest films of All Time. De twee daarop volgende delen waren ook een groot succes. In 1984 verscheen Indiana Jones and the Temple of Doom en in 1989 verscheen Indiana Jones and the Last Crusade. Beide films wisten het gevoel in de kiem te smoren en de avonturier in het publiek naar boven te brengen.

Floppend vierde deel

Helaas was het langverwachte vierde deel, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, een flop. Na bijna twintig jaar geen Indiana Jones gezien te hebben verscheen de film in 2008 op het grote scherm. De film bevatte Indiana Jones zijn verloren zoon die gespeeld werd door Shia LaBeouf. De plank werd volledig misgeslagen en het wist totaal niet te tippen aan de voorgaande drie films. Maar met het vijfde deel moet daar verandering in komen.

Indiana Jones 5 wordt een knaller

Harrison Ford zal het iconische personage weer gaan vertolken en de meester Steven Spielberg zal hem regisseren. Indiana Jones wordt gezien als een van de grootste helden in de filmgeschiedenis. Waar we overdonderd werden met superspionnen kregen we met Indi een andere variant van stoere good guy. Alan Horn, voorzitter van de Walt Disney Studios zei: “We kunnen niet wachten om Indiana Jones terug te brengen in 2019. Het is gek om zo een goede combinatie van regisseur, producers, acteur en personage te hebben. We konden niet enthousiaster zijn om samen met Harrison en Steven dit avontuur weer aan te gaan.”

We hopen dat ze weer terug weten te gaan naar de kern en een Indiana Jones film weten neer te zetten zoals ze dat in de jaren ’80 deden. We zijn de afgelopen jaren verwend met een aantal remakes en succesvolle vervolgen op klassiekers. Zo was de nieuwe Jumanji film erg gaaf en zijn we natuurlijk ook blij met al het Star Wars geweld. Laat de zweep kletsjen en verstop je in een loden ijskast voor een atoombom, want Indiana Jones 5 verschijnt medio juli 2020 in de bioscoop. Hieronder nog een keer alle vechtscènes in een grote compilatie.

 Foto: tvguide.com 

 

 

Reageer op artikel:
Indiana Jones 5 verschijnt in juli 2020 in de bioscoop
Sluiten