20 tips voor de beste films op Netflix

redactie 23 nov 2018 Entertainment

Het is een veelvoorkomend probleempje. Het is  avond, je hebt een flinke lading pils en een zeecontainer met chips in huis gehaald, maar je hebt geen idee welke film je moet uitkiezen. Jij boos, je maten boos en voor je het weet zit je in een derde wereldoorlog. Dat moeten we uiteraard voorkomen, want een film moet je wel in vrede kunnen kijken. Wij hebben de 20 beste films op Netflix voor jou op een rijtje gezet. Zo heb je binnen een minuutje een knijtergoede film te pakken.

20. The Wolf of Wall Street

Met Leo in de hoofdrol. Dit is de ideale film om met je maten te kijken. De film mag dan wel lang zijn, je verveelt je geen seconde. +1 voor de mooie vrouwen en -1 voor deze dansmoves.

Afbeeldingsresultaat voor wolf of wall street gif

19. The Avengers

De ultieme superheldenfilm. Met Iron Man, Incredible Hulk, Black Widow, Thor en Hawkeye. Dat levert een en al vuurwerk op. Samen gaan ze proberen de onverwachte vijand te verslaan, dat blijkt toch moeilijker dan verwacht.

Afbeeldingsresultaat voor avengers gif

18. Das Boot

Een classic die in dit lijstje zeker niet mag ontbreken. In 1941 gaan Duitse militairen aan boord van een onderzeeër om zo veel mogelijk vijandelijke schepen te laten zinken. Een verhaal over angst en heimwee. Het acteerspel is echt meesterlijk. Pas maar op dat je niet van het puntje van je stoel flikkert.

Afbeeldingsresultaat voor das boot gif

17. Trainspotting

Dit verhaal gaat over Mark Renton, hij is werkloos en doet eigenlijk niets anders dan met zijn ‘vrienden’ drinken, drugs consumeren, voetballen en uitgaan. Ineens besluit Mark zijn leven te veranderen, maar of dat gaat lukken…

Afbeeldingsresultaat voor trainspotting gif

16. Braveheart

Deze epische film speelt zich af in het dertiend-eeuwse Schotland. William ziet hoe zijn pa en broer worden vermoord. Niet echt leuk. Uiteindelijk besluit deze dude wraak te nemen, hij wil Schotland bevrijden.

Afbeeldingsresultaat voor braveheart gif

15. American Beauty

Pffoi, ja deze is mooi. Met de prachtige Angela Hayes in een van de hoofdrollen. En natuurlijk met Kevin Spacey, voordat zijn hele imago de prullenbak in kon.

Gerelateerde afbeelding

14. Django Unchained

Dit videografische meesterwerk van Quentin Tarantino blijft knijtergoed. Met tal van topacteurs zoals Leonardo DiCaprio en Jammie Fox. Het is ook een streling voor het oor want de muziek in deze film is van niemand minder dan Ennio Morricone.

Afbeeldingsresultaat voor django unchained gif

12. Catch Me If You Can

Nog meer Leo? Jawel, maar hier krijg je Tom Hanks er gratis bij. Wat een luxe. Het verhaal gaat over een oplichtende piloot en een dikke klopjacht. Top-ingrediënten voor een retegoede film.

Afbeeldingsresultaat voor Catch Me If You Can gif

12. American Psycho

De bankier Patrick Bateman lijkt een leuk en fijn leventje te hebben. Hij ziet er keurig uit en luistert naar mierzoete 80’s-pop. Toch blijkt hij een vreemde sadistische hobby te hebben: moorden.

Afbeeldingsresultaat voor american psycho gif

11. Senna

In deze meeslepende docu wordt dieper ingegaan op het leven van de overleden Braziliaanse Formule 1-legende Ayrton Senna. Deze film vertelt hét verhaal van zijn korte, enerverende carrière.

Afbeeldingsresultaat voor senna docu gif

10. Terminator 2: Judgment Day

Arnold Schwarzenegger steelt de show in deze snoeiharde actiefilm. Met een nog dodelijkere Terminator die voor behoorlijk wat gezeik zorgt.

Afbeeldingsresultaat voor terminator 2: Judgment Day gif

9. Good Will Hunting

Will is een schoonmaker op een school. Het blijkt dat deze guy een uitzonderlijk talent heeft voor wiskunde. Dat blijft niet onopgemerkt. Het enige probleem is dat Wil zijn leven een beetje fucked up is.

Gerelateerde afbeelding

8. The Breakfast Club

Deze Highschool classic brengt ons naar de 90’s. De film gaat over vijf studenten die na moeten blijven. Ze kennen elkaar niet, maar dat komt snel verandering in.

Afbeeldingsresultaat voor breakfast club gif

7. The Pianist

Een van de mooiste oorlogsfilms ooit gemaakt. The Pianist gaat door merg en been. Het speelt zich allemaal af in de getto van Warschau. Deze snoeiharde film laat je pas echt beseffen hoe naar het daar was.

Afbeeldingsresultaat voor the pianist gif
6. Pulp Fiction

Een echte Tarantino-film en wat ons betreft zijn allerbeste. Dit is het verhaal over misdaad, macht, dope en geweld. Dit alles is verwerven in een geniale verhaallijn. Met John Travolta en Samuel L. Jackson in de hoofdrol.

Afbeeldingsresultaat voor pulp fiction gif

5. Saving Private Ryan

Een van de beste films van Steven Spielberg samen met nummer 4 in dit lijstje. Dit alles speelt zich af tijdens D-Day, daar sterven twee broers, terwijl een andere broer sterft in Nieuw-Guinea. Er blijkt nog een broer te zijn, hij is vermist op het Franse platteland. Er wordt een missie gestart om hem te vinden en da’s niet gemakkelijk.

Afbeeldingsresultaat voor saving private ryan gif

4. Schindler’s List

Oskar Schindler besluit zijn fabriek in Krakau te gaan gebruiken als vluchtplaats voor Joden met gevaar voor eigen leven. Hij heeft tijdens de oorlog meer dan 1100 Joden gered van de gaskamers van Auschwitz. Dit is zijn verhaal.

Afbeeldingsresultaat voor schindler's list gif

3. The Godfather

De oudste film uit deze Top-20, deze film komt namelijk uit 1972. Toch blijft deze film zwaar geniaal. Don Vito Corleone en zijn maffia familie doen het anno 2018 nog altijd goed.

Afbeeldingsresultaat voor the godfather gif

2. Forrest Gump

Wat moeten we hier nog over zeggen? De simpele Forrest Gump heeft een laag IQ, maar dat maakt geen reet uit. Want zo duikt deze held op bij belangrijke gebeurtenissen in de Amerikaanse geschiedenis.

Afbeeldingsresultaat voor FORREST GUMP gif

1. The Green Mile

Tom Hanks is gewoon een enorme baas. The Green Mile is misschien wel de allermooiste film ooit gemaakt. We blikken samen met Paul Edgecomb terug op zijn tijd in de ‘dodengang’. Vooral 1935 is hem bijgebleven, dat was het jaar van John Coffey.

Gerelateerde afbeelding
Reageer op artikel:
20 tips voor de beste films op Netflix
Sluiten