Er komt een nieuwe Martin Scorsese film met Leonardo DiCaprio

redactie 25 okt 2018 Entertainment

Leonardo DiCaprio en Martin Scorsese staan garant voor een hoop vuurwerk op het witte doek. Eerder werkten ze samen in The Wolf of Wall Street, The Aviator, The Departed, Gangs of New York en Shutter Island. Nee, dat zijn zeker geen lullige B-films. In 2019 kunnen allebei de heren een nieuwe samenwerking toevoegen aan hun toch al omvangrijke CV. 

Killers Of The Flower Moon klinkt nou niet echt als een gezellig familiefilm. Dat is het ook beslist niet. Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige roman van David Grann. De film speelt zich af in het Oklahoma van rond de jaren 20. Er wordt olie gevonden op grondgebied van de Osage-indianen, de stamleden worden daardoor vet rijk. Een paar blanken willen daar ook van meeprofiteren, het gevolg is dat er aantal van deze indianen op brute wijze vermoord worden. Het dodental begint steeds meer te stijgen, waardoor ook de FBI in actie komt. Tot op de dag van vandaag wordt deze zaak bestempeld als een van de grootste Amerikaanse misdaadzaken.

Bezige bazen

Regisseur Martin Scorsese las het boek van Grann en zag meteen de beelden voor zich. “Ik wist gelijk dat ik er een film van wilde maken.”, zei hij in The Hollywood Reporter. Momenteel is hij bezig met The Irishman, een gangsterfilm die gemaakt wordt voor Netflix. Daar spelen legendes  Robert De Niro en Al Pacino in. Leo is ook een bezig baasje. Hij heeft net de opnames van de Quentin Tarentino-film Once Upon a Time in Hollywood voltooid. Deze film komt eind juli 2019 uit.

Opnames starten in zomer 2019

We moeten nog een behoorlijke tijd wachten tot we de verfilming van Killers Of The Flower Moon op het witte doek kunnen zien. De opnames beginnen in de zomer van 2019 pas. Dan hebben we in ieder geval weer iets om ons op te verheugen.

Reageer op artikel:
Er komt een nieuwe Martin Scorsese film met Leonardo DiCaprio
Sluiten