Baden in luxe in de nieuwe Audi A6

Redactie 28 feb 2018 Machines

Voor de liefhebbers van luxueuze bolides is hier de nieuwe Audi A6. Heel veel is er zo op ’t eerste oog niet veranderd, maar waarom zou je een succesformule ook drastisch omgooien.  

Wel zien we nieuwe ontworpen achterlichtunits, al ontbreekt de doorlopende lichtstreep die z’n grotere broers wel hebben. Verder is de grille wat vetter en de voorbumper wat stoerder. Maar om nou te zeggen dat ze het design compleet vernieuwd hebben? Neuh.

Audi A6
Foto: Audi

Motoren

De Audi A6 is de vijfde generatie en is verkrijgbaar met een 3,0 liter V6 benzine met 340 pk en een 3,0 TDI zescilinder diesel met 286 pk. Hoe hard dat gaat? Met de benzineversie zit je in 5,1 seconde op de 100 km/u en de topsnelheid is bereik bij een begrensde 250 km/u. Al die motoren zijn gekoppeld aan een de zogeheten mild-hybrid technologie. Betekent dat een startgenerator samenwerkt met een ingebouwde lithium-ion-batterij. Scheelt weer in brandstofverbruik.

Touch

Dat zijn toch facetten die van ondergeschikt belang zijn. Natuurlijk wil je een beetje op tempo over de snelweg zoeven, maar een A6 koop je vooral voor het luxueuze interieur. Daar zit je ook bij de nieuwe A6 gebeiteld. Net als de A7 en de A8 heeft de A6 binnenin de beschikking over de nieuwste technologie. Touchscreen everywhere, maar als bestuurder kun je alles ook regelen aan je stuurtje.

Audi A6 interieur
Foto: Audi

Snufjes

Zitten er nog wat vette snufjes in? Aber natürlich! Met Garage Pilot bijvoorbeeld kun je je Audi A6 zelfstandig laten in- of uitparkeren. Die feature wordt helemaal 007, doordat je niet in de auto hoeft te zetten. Regel je gewoon via de speciale myAudi-app. Dat vinden wij behoorlijk awesome.

Dus? Hebben we hier gewoon weer een heerlijke limousine te pakken. Strakke auto, luxe everywhere, coole features. Dik in orde. Audi kopen lijkt ons iets waar je nooit mee de mist ingaat. Wij wachten nog even op de onthulling van de S6, of nog beter: de RS6.

Foto’s: Audi.

Reageer op artikel:
Baden in luxe in de nieuwe Audi A6
Sluiten