Aston Martin DBS Superleggera is je nieuwe droomauto

Redactie 26 jun 2018 Nieuws

Nieuwe Aston in town! Met genoegen zwaaien we van hallo naar de Aston Martin DBS Superleggera, het nieuwe paradepaardje van het Britse supercarmerk.

Allemamachies, wat een extreem dikke wagen hebben ze ervan gemaakt. De bolide is gemaakt in samenwerking met het Italiaanse Superleggera, die we onder andere kennen van enkele bloedsnelle Lambo’s. Hun specialiteit zit ‘m in gewicht, en dan met name in het besparen van gewicht. Op dit exemplaar hebben ze een afslankkuur losgelaten die ervoor zorgt dat ‘ie 100 kilo lichter is geworden. Dat is gelukt dankzij een mix van veel carbon en aluminium. In totaal weegt ‘ie nog altijd 1.660 kilo, niet bepaald een lichtgewicht.

Aston Martin DBS Superleggera
Foto: Aston Martin

Nieuwe motor voor de Aston Martin DBS Superleggera

Maar wat maakt ’t uit joh, kijk eens naar het vermogen dat de krachtbron van Mercedes-AMG aanlevert. Geen 6,0 liter V12 meer die in de Vanquish zat, maar dit keer met een 5,2 liter V12 met dubbele turbo’s. Daardoor kun je veel gefluit en nog meer gedonder verwachten als ganz geile soundtrack van de Aston Martin DBS Superleggera.

Die motor levert 725 pk en een koppel van 900 Newtonmeter. Daarmee scheur je in 3,5 seconde naar de 100 in ’t uur en kun je op een topsnelheid rekenen van ver boven de 300 km/u. Lekker, lekker, heel erg lekker. En het wordt alleen maar lekkerder als je de foto’s ziet van deze fabelachtig Britse blaasbak.

Aston Martin DBS Superleggera
Foto: Aston Martin

Mooiste meisje van de klas

De designers hebben voortgeborduurd op de Aston Martin DB11 en dat is een goede keuze gebleken. Die scherpe dunne achterlichten, het donkerrood in combinatie met zwart, die dikke uitlaten. Je kan ook voor z’n concurrent in de vorm van de Ferrari 812 Superfast gaan, maar als je voor schoonheid gaat dan zul je moeten erkennen dat de Brit het met gemak wint. Aston Martin heeft er patent op, maar wat ons betreft is dit een van de mooiste auto’s die je op dit moment kunt kopen.

Reageer op artikel:
Aston Martin DBS Superleggera is je nieuwe droomauto
Sluiten