Spitsvondige guy koopt appartement op een cruiseschip omdat dat goedkoper is

Dacht je dat huren in Amsterdam onbetaalbaar is? Dan moet je eens naar Californië kijken. Het is daar zelfs zo extreem dat een man uit San Diego heeft besloten een appartement op een cruiseschip te kopen. Zo beleeft hij een constante wereldreis terwijl hij nog minder betaalt dan eerst. 

De Amerikaan genaamd Austin Wells kwam op dit idee toen hij vanwege de coronapandemie thuis begon te werken. Hierdoor werd het mogelijk om geld te blijven verdienen terwijl hij op een cruiseschip leeft. Wells betaalt 300.000 dollar voor een 12-jarig contract voor een studio-appartement. Wat het extra chill maakt: voor een extra bedrag van 2.100 dollar per jaar krijg je onbeperkte maaltijden en komt er regelmatig een schoonmaker langs. En dit allemaal terwijl hij locaties als Venetië, Griekenland en Kroatië bezoekt. Bovendien is het cruiseschip van alle gemakken voorzien. Het beschikt onder meer over een gym, kunststudio, wasservice, drie zwembaden, een bibliotheek, een bioscoop en zelfs een kleine bierbrouwerij.

Hoe doet hij dat met werktijden?

Ondertussen moet er natuurlijk ook nog een beetje gewerkt worden. Dat doet Wells voor Meta (moederbedrijf van Facebook). In een interview met CNBC legt hij uit hoe hij het gaat aanpakken: “Mijn werktijden zullen worden verschoven naar avonden, nachten en zeer vroege ochtenden. Maar dat opent wel de mogelijkheid voor mij om misschien een stad van 12.00 tot 19.00 uur te zien en dan mijn werkdag rond 18.00 of 19.00 uur te beginnen.” Wells zal vanaf 2025 beginnen aan zijn avontuur want dan zal het cruiseschip voor het eerst vertrekken. Mocht hij af en toe naar huis willen dan is het mogelijk om zijn appartement te verhuren. Klinkt als een ideaal leventje toch?

Reageer op artikel:
Spitsvondige guy koopt appartement op een cruiseschip omdat dat goedkoper is
Sluiten