In alles streeft Tavi Castro het hoogste niveau na

Redactie 15 Aug 2017 Entertainment

Tavi Castro is een beest van een kerel en zeer succesvol met Body Engineers. Dat is niet het enige want op alle gebieden waar hij actief is, wil hij de beste zijn. Hij is tegenwoordig dj bij Spinnin Records en is ook nog eens de ontdekker van de mooiste vrouw van 2017 volgens de FHM500.

Hij verlaat Canada om in Nederland een professionele voetbalcarrière te starten. “Ik was een centrale middenvelder, heel technisch.” Dat is hij zeker want er zijn nog wel wat filmpjes te vinden waar hij zijn trukendoos opengooit.

“Mijn manager destijds kende maar één club in Nederland. Ik kwam bij Vitesse terecht en daar was het toen echt een zooitje. Ik zat een tijdje in Engeland en dat was veel beter voor mij. Maar ja, mijn manager zei dat Nederland het beste opleidingsland was.”

In Arnhem slaapt hij in een triest hotel en de club is op dat moment verre van stabiel. “Het werd echt een hele eenzame ervaring. Daarbij moesten ze mij een salaris van 300.000 euro geven omdat ik van buiten de EU kom, dus ik moest mezelf extra bewijzen.”

Na één jaar Vitesse besluit hij eigenlijk al om te stoppen met het professionele voetbal. De bondscoach van Canada spoort hem toch aan om door te gaan. “Er waren niet zo gek veel getalenteerde jongens. Ik was één van de laatste uit het groepje rond Jonathan De Guzmán, die ook bij Feyenoord heeft gespeeld.” Op verzoek van die trainer rekt hij zijn carrière nog met een half jaar bij SC Cambuur, maar besluit het voetbal uiteindelijk toch achter zich te laten.

VISION X BALANCE ✖➕✖ When we idolize artists, musicians, actors, or any celebrities, we are appreciating the fact that they have achieved a life situation that is filled with things they love to do, are publicly celebrated for it,and are paid to do it. We crave the same, yet we give ourselves excuses as to why it's not possible… I'm not talented, I don't have money, I don't have the looks… Or we get too caught up in the egoistic reasons for achieving something… Do you want to be an actor because you love to act? Or because you love the money and fame? Do you want to be an entrepreneur because you love to set goals, and achieve them no matter how big or small, or because you heard from your friend that CEOs of successful companies make over 6 figures? How will you feel when you don't get rich & famous doing something you don't really like ? Is that what life is really about? Find your passion , and live it. You will attract masses of people who will celebrate you for doing what you love, while inspiring them to do the same . #motivation #findyourpassion

A post shared by TΛVI (@tavicastro) on

Fitness & Bodybuilden
Tijdens zijn studie luchtvaartwetenschap aan de TU Delft merkt hij dat zijn lichaam verandert doordat hij zoveel minder kan sporten door de zware studie. “Ik was altijd al geïnteresseerd in fitness en met zo’n studie kun je geen teamsport met allerlei verplichtingen doen, dus was het logisch om naar de sportschool te gaan.”

Na wat meer onderzoek begint hij zich steeds verder te ontwikkelen in de fitnesswereld. “Ik merkte dat niemand nog echt iets groots deed in fitness en vanaf 2009 ben ik daar echt heel serieus mee bezig gegaan.”

Bodybuilden is dan best een logische volgende stap. “Nee, echt niet. Ik vond bodybuilden echt niet cool, in zo’n stringetje op een stage staan. Het leek me echt niks voor mij. Alleen het trainen vind ik leuk, soort meditatie.”

Pas twee of drie jaar later vertelt een vriend van Tavi hem over een bond die hem meer aanspreekt. “Daar kon ik gewoon aan meedoen zonder al die zooi, anabolen enzo. Toen vond ik het wel iets interessanter worden maar ik ging pas echt meedoen aan wedstrijden toen ik echt een andere bijbaan moest vinden. Ik zocht vooral exposure zodat mensen wilde dat ik hun dieetschema zou maken bijvoorbeeld.” Toch heeft hij een aantal titels op zijn naam geschreven waaronder zelfs het wereldkampioenschap in Las Vegas. “Ja, sindsdien doe ik dus ook geen wedstrijden meer haha.”

View this post on Instagram

Wolf Pack ✊?✖➕✖ @yukiwolfbear

A post shared by TΛVI (@tavicastro) on

Body Engineers
Zijn credibility is voldoende opgebouwd dus tijd om te stoppen. “Ik had geen diploma voor persoonlijk trainer ofzo dus alles wat ik heb bereikt gebruikte ik als bussiness card.” Hij begint Body Engineers door vooral via Skype anderen te helpen met fitness-, voedings- en supplementenschema’s. “In het begin hielp ik vooral familie, vrienden en studenten van de TU Delft. Al hun vrienden zagen dat ze een sixpack kregen dus die werden ook enthousiast.”

Tegenwoordig is het bedrijf enorm gegroeid en veel meer dan alleen begeleiding voor fitness en lifestyle. “In het begin kocht ik shirtjes op de markt en drukte daar mijn logo op voor 24 euro ofzo. Die gaf ik gratis weg aan mijn eerste klanten om me te promoten. Het werd alleen een soort cultuur, een mindset. Daardoor wilden steeds meer mensen die tanktops van de markt en uiteindelijk besloot ik in 2013 een ontwerp te maken en toen begon het met de kleding.”

Zij kregen allemaal een sixpack dus hun vrienden wilden ook dat ik ze zou begeleiden.

Muziek
Zijn carrière lijkt hij totaal niet te plannen. “Ik deed altijd mijn best in alles, of ik nou voor TNT post bezorgde of achter de bar stond, ik ging er volledig voor. Het klinkt allemaal heel toevallig maar ik deed altijd mijn best, ook al was het niet altijd leuk.” Muziek krijgt hij bijvoorbeeld met de paplepel ingegoten, zijn vader bespeelt namelijk de Spaanse gitaar. “Ik denk dat mensen die me niet kennen misschien denken: ‘Daar heb je de zoveelste die dj wordt’. Daar hield ik ook wel rekening mee. Maar mensen die mij volgen, supporten me en daar focus ik me vooral op.”

Een echte uitschieter kent hij nog niet, maar binnenkort wellicht wel. “Ik ga op Tomorrowland draaien op de Talentstage, dus dat moet ‘m worden. Over een paar jaar hoop ik dat ze me kennen als die fitnessende dj. Ik doe het omdat ik het leuk vind en niet voor het geld, ik heb mijn cash namelijk wel verdiend.”

Dj zijn is geen kattenpis dus hij zal nog steeds vaak in de gym te vinden zijn. “Het is niet de vraag of het te combineren is, je moet het combineren. Als je niet sport, hou je dat nooit vol. Ik ben ook niet zo van de drank en drugs dus wat dat betreft zit het ook wel goed.” Niet meer sporten zit er zeker niet in voor Tavi Castro.

Just the beginning of something Magical . Thank you @tomorrowland and everyone who rocked in the pouring rain ??#unity #tomorrowland

A post shared by TΛVI (@tavicastro) on

Nochtli Peralta Alvarez
Dit jaar mag zijn protegé Nochtli Peralta Alavarez zich de mooiste vrouw van Nederland volgens de FHM500 noemen. “Ik ben echt super trots op haar, heel blij.“ Het scouten van Nochtli is eigenlijk best toevallig. “Ze stopte met haar politieauto en ik dacht dat ik een bekeuring kreeg, maar ze herkende mij. Ik zag haar lichaam niet door het uniform maar zag aan haar energie en vibe dat ze iets speciaals had. Later tagde ze mij in een foto en toen is het allemaal begonnen. Het gaat alleen maar groter worden.”

“Er is ook geen formule voor ofzo, ik zie het wel aan mensen. Vooral aan iemands energie en de vraag is dan of je dat kunt vertalen naar een foto, dat kan niet iedereen.” Hij houdt dus altijd zijn ogen open, maar heeft momenteel geen project waar we op moeten letten. “Nee, als ik de nieuwe Nochtli vind dan horen jullie het meteen!”

View this post on Instagram

This is Taco Burrito consuela Dora aka @nochtlii . If you don't know I found her a year and a half ago working as a police officer. I told her of her super burrito powers and now she won the @fhm_nederland most beautiful woman of the Netherlands . Super proud ??❤️ stay tuned for a YouTube video where I transport her with a tractor. LIKE & comment if you love Taco

A post shared by TΛVI (@tavicastro) on

Reageer op artikel:
In alles streeft Tavi Castro het hoogste niveau na
Sluiten