Alfa Romeo komt keihard met moderne interpretatie van de legendarische 33 Stradale

Meerdere opties in het leven, daar houden we van. Wij mannen staan misschien niet bekend als de meest uitgedokterde wezens ter wereld, maar als het om auto’s gaat hebben we graag een vinger in de pap. Daarom is de gloednieuwe Alfa Romeo 33 Stradale een geschenk uit de hemel.

Bij het nieuwste paradepaardje van het gerenommeerde Italiaanse automerk kies je straks zelf of je elektrisch over het asfalt glijdt of dat er een dikke V6-motor in het neusje van de koets te vinden is.

Alfa Romeo 33 Stradale

De Alfa Romeo 33 Stradale is uit de dood herrezen. We kennen de wagen natuurlijk nog uit de jaren 60 als een magnifieke sportwagen. De koets is door Alfa Romeo in een nieuw jasje gestoken en staat klaar voor een knallende comeback. De nieuwe 33 Stradale heeft respect voor de roemruchte geschiedenis van Alfa Romeo. Dat merk je aan de stilistische kenmerken van de originele 33 Stradale uit 1967 die terug keren op de nieuwe variant. Helaas zal de nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale even exclusief zijn als z’n voorganger.

Exclusief

Je kon het al raden, maar er zullen slechts 33 exemplaren van de kersverse Alfa Romeo 33 Stradale op de markt komen. Net als in 1967 dropt Alfa Romeo dus maar een handjevol exemplaren van de straatlegale supercar. Ben jij een groot Alfa Romeo-fan en zie je jezelf al scheuren in deze beeldige bolide? Dan heb je pech. Binnen enkele weken na de start van het project hebben 33 oplettende autoliefhebbers de Alfa Romeo 33 Stradale al op de kop getikt.

EV of V6

Alfa Romeo typeert de hagelnieuwe 33 Stradale als een ideale schakel tussen de verbrandingsmotoren uit het verleden en de elektrische toekomst. De eigenaren van het nieuwe bakbeest staan dan ook voor een belangrijke keuze. Ze moeten namelijk kiezen voor een 750 pk sterke, volledig elektrische aandrijflijn of voor een dikke, dwarsgeplaatste 3,0-liter twinturbo V6. Met de V6-motor staan er 620 trappelende paardjes voor je klaar. Wij zijn fan van de keuze die Alfa Romeo je biedt en we hopen dit in de toekomst vaker te gaan zien. Wat zou jij kiezen?

Interieur Alfa Romeo 33 Stradale

Reageer op artikel:
Alfa Romeo komt keihard met moderne interpretatie van de legendarische 33 Stradale
Sluiten