Tuningbedrijf AC Schnitzer heeft lopen knutselen aan de nieuwe BMW 8 Serie

redactie 6 dec 2018 Machines

Het befaamde tuningmerk AC Schnitzer neemt regelmatig BMW’tjes onder handen. Het was dan ook niet de vraag óf, maar wanneer de Duitse knutselkoningen de nieuwe BMW 8 Serie zouden ombouwen. Dat moment is nu aangebroken en het resultaat is op z’n zachts gezegd overweldigend.

Bij AC Schnitzer zijn ze namelijk niet zo van de subtiele bodykitjes. Nee, het moet allemaal lekker in your face. Dat zijn we inmiddels gewend van het merk. Ook BMW’s nieuwe sportwagen moest eraan geloven. Pas na een beste tijd onder het mes mocht de BMW de kliniek van de plastische chirurg die zich AC Schnitzer noemt verlaten.

Downforcevleugeltjes

Na deze ingreep is de 8 Serie flink wat vleugeltjes rijker. Het meest opvallend is de agressief ogende achterspoiler die ze op de kofferbak hebben geplakt. Die matcht dan wel weer lekker met de downforcevleugeltjes en de riante splitter op de voorbumper. Als je weer teruggaat naar de achterkant zie je de gigantische diffuser achterop, geheel in stijl voorzien van een Formule 1-achtig derde remlicht. De vraag is een of dit niet een beetje over de top is. De 8 Serie is namelijk ook weer niet helemaal een supercar, het is meer een krachtige GT.

AC Schnitzer BMW 8 Serie
Foto: AC Schnitzer

Aan de andere kant, qua performance heeft AC Schnitzer er nu wel voor gezorgd dat ‘ie supercar territory binnendringt. Hoewel de 850i xDrive met z’n 530 pk al prima van z’n plek komt, zijn de ruim 600 pk die de 4.4-liter V8 er nu uit pompt pas echt bruut. Vind je de 850i net iets te duur? Niet getreurd, AC Schnitzer biedt ook de 840d xDrive de optie deze agressieve look te krijgen. Bovendien hebben ze het ‘dieseltje’ gekieteld van de standaar 320 pk naar 380 pk en 780Nm aan koppel. Die zes-in-lijn is nu pas een echt koppelmonster. Een waar wij best een keer een stukkie in willen scheuren.

GewoonvoorhemAC Schnitzer

Reageer op artikel:
Tuningbedrijf AC Schnitzer heeft lopen knutselen aan de nieuwe BMW 8 Serie
Sluiten