Novitec maakt de retesnelle McLaren 720S nóg sneller

redactie 1 dec 2018 Machines

Het Duitse tuningbedrijf Novitec heeft lopen sleutelen aan de McLaren 720S. Effe een tandje sterker maken. Alsof de 720 pk’tjes die een standaard 720S uit z’n 4.0-liter V8 pompt nog niet genoeg is. Elke vierwieler met een McLaren badge erop is retesnel, check hier namelijk maar eens onze poging de magische 300 kilometer per uur grens te doorbreken in een McLaren 570S.

Maar zoals gezegd is het knutselproject geen 570S, maar de nog snellere 720S. Een wagen die al 770Nm aan koppel heeft als ‘ie uit de fabriek komt rollen. Met al z’n vermogen trekt ‘ie een sprintje naar de 100 kilometer per uur in slechts 2.9 seconden. Vervolgens topt ‘ie als de wijzer van de snelheidsmeter op 341 kilometer per uur staat. Even voor de goede orde, we hebben het nog steeds over een standaard 720S.

Novitec McLaren 720S N-Largo
Foto: Novitec

De ‘Novitec McLaren 720S N-Largo’, zoals ze ‘m noemen, overtreft al deze bizarre cijfertjes nog even. Een sprintje naar de honderd doet dit monster nu namelijk zelfs 0,2 seconden sneller. In deze context is 0,2 seconden echt giga veel. De topsnelheid ligt ook hoger bij dit N-Largo model, je stopt nu namelijk pas bij 348 kilometer per uur met accelereren. Met deze snelheden kun je straks zelfs op de linkerbaan het licht inhalen.

Enkele exemplaren

De prijs van dit tuningkitje hebben de Duitse autopimpers niet bekend gemaakt. Al kun je ervan uitgaan dat de mensen die een ‘normale’ 720S kunnen betalen, ook nog wel genoeg centen hebben voor dit tuningpakket van Novitec. Al zal niet elke grootgeldbezitter z’n McLaren zo bruut kunnen laten maken, Novitec is namelijk van plan slechts vijtien exemplaren om te bouwen.

Reageer op artikel:
Novitec maakt de retesnelle McLaren 720S nóg sneller
Sluiten