Hebben: spiksplinternieuwe Aston Martin DB5 met werkende James Bond gadgets

Een van de mooiste klassieke auto’s ooit gemaakt is de Aston Martin DB5. Niet in de laatste plaats dankzij z’n glansrol in meerdere James Bond films. Extra vet dus dat Aston Martin het iconische model nieuw leven in heeft geblazen.

Onder de naam DB5 Goldfinger Continuation werd eind mei bekend dat de Britse autofabrikant bezig is om weer wat DB5’jes van de band te laten rollen. Koop er een Omega Seamaster bij en je bent dichterbij 007 dan je ooit zal komen. Die license to kill moet je maar even laten voor wat ‘ie is.

Gadgets

De Britse superspion kreeg van Q tal van bijzondere features in z’n auto. Het mooie is dat de nieuwe Aston Martin DB5’jes met diezelfde opties krijgen. Al zal dat machinegeweer uit de koplampen niet werken zoals bij Bond. Hieronder laat Aston Martin in een video zien hoe die gadgets precies werken.

Onder de kap van de Aston Martin DB5 kun je een 4,0 liter zes-in-lijn verwachten, die goed is voor 300 pk. Schakelen doe je op klassieke wijze via een handgeschakelde vijfbak.

Binnenin heb je ook nog wat mooie dingen hoor die passen in de huidige tijd. Zo heeft ‘ie wat moderne upgrades gekregen in de vorm van een radarscherm (inclusief navigatiesysteem), telefoon in de deur en omhoog klappende versnellingskop? Het draagt allemaal substantieel bij aan de fully 007 experience.

Peperdure Aston Martin DB5

Uiteraard een bijzonder exclusief geval, want in totaal worden er 25 exemplaren gebouwd van de Aston Martin DB5. De vraagprijs is wel een beetje schrikken, want ze gaan voor 3 miljoen euro weg, en daar moet je nog belastingen bij optellen. Bugatti Chiron of toch een nieuwe Aston Martin DB5 met James Bond gadgets? Keuzes, keuzes.

Eerder ging een legendarische Aston Martin DB5 al weg voor een astronomisch bedrag op een veiling. Maar die gelukkige eigenaar heeft wel de bolide die Sean Connery nog bestuurd heeft. Dat kan je van deze dan weer niet zeggen. Doe ons toch maar een van deze 25 nieuwe exemplaren.

Reageer op artikel:
Hebben: spiksplinternieuwe Aston Martin DB5 met werkende James Bond gadgets
Sluiten