Recordbrekende Bugatti Chiron gaat in productie en zou 515 km/u moeten halen

redactie 6 Sep 2019 Machines

Nog meer knallend nieuws over de recordverslinder Bugatti Chiron, want jawel: de tantoesnelle hypercar gaat in productie. Ja, je hoort het goed. Bugatti heeft nog geen verdere details vrijgegeven over wanneer je deze krachtpatster kan bestellen, maar geduld is een schone zaak. Dat is overigens niet het enige geweldige nieuws. Volgens de autogenieën kan de snelheid nog oplopen met 20 km/u. Dat betekent dat de auto een record zou moeten kunnen halen van 515 km/u, mits het op een andere locatie getest wordt.

Sneller en dan ook geiler

Bugatti die niets anders kan dan de liefde bedrijven met het wegdek, heeft in een persbericht laten weten dat de auto nog sneller kan. Volgens een rekensommetje kan de snelheidsduivel 20 km/u harder raggen. Dat allemaal komt door de locatie. Zo is afgelopen maandag  op het Volkswagen Ehra-Lessein test terrein het record verbroken. Maar als de test in Nevada gehouden wordt, waar eerdere blaasbolides ook een record zetten, kon de supercar de 515 km/u aantikken. Maar waarom maakt de locatie dan uit? Nou kijk, als je 50 meter (zoals in Ehra-Lessein) boven de zeespiegel bent is de luchtweerstand veel compacter dan als je in het zonnige Nevada bent op een hoogte van 1036 meter. Dus volgens de rekensom kan de Bugatti Chiron over de 500 km/u gaan. Daar word je toch blij van.

Geweldige reactie van Hennessey

Bugatti laat weten te stoppen om de race wie de snelste supercar ter wereld heeft. Wat voor ons natuurlijk heel begrijpelijk is, omdat ze dat record nu in handen hebben. Dan blijven Hennessey en Koenigsegg straks over in de strijd om de snelste auto ter wereld. De mannen van Hennesey reageerde in elk geval bijzonder sportief op de prestatie van Bugatti: “Als ze voor een snelheidsrecord gaan, dan doen ze het op de juiste manier. We feliciteren onze vrienden van Bugatti met het behalen van een geweldige snelheid, maar zoals een leidinggevende van Bugatti me ooit vertelde: ‘volgende keer moet je het in beide richtingen doen'”. Met die laatste zin verwijst hij naar de reactie van Bugatti toen Hennessey het record verbrak. De supercar was maar een richting opgegaan. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om de Chiron voor bij te zien sjezen!

Reageer op artikel:
Recordbrekende Bugatti Chiron gaat in productie en zou 515 km/u moeten halen
Sluiten