Legendarische Aston Martin DB5 gaat voor torenhoog bedrag onder de hamer

redactie 16 Aug 2019 Machines

De nieuwe Bond-film blijft de gemoederen flink bezig houden. Niet alleen de inhoud van alweer het 25e deel van de immens populaire serie, maar ook de grote vraag wie James Bond gaat vertolken bezorgt de fans over de gehele wereld slapeloze nachten. Gelukkig is er rondom Bond altijd één ding zeker en dat is dat de Aston Martin DB5 toch wel de mooiste bolide uit zijn wagenpark is!

Ook deze DB5 is een pareltje van de bovenste plank. Afgelopen weekend ging de Aston onder de hamer bij veilinghuis Sotheby’s in het Californische Monterey. Voor het absoluut monsterlijke bedrag van 6,4 miljoen dollar wisselde de wagen van eigenaar die naar verluidt stond te springen toen hij de sleutels overhandigd kreeg.

Dit iconische model kreeg Sean Connery achter het stuur in de ook al even legendarische film Goldfinger uit 1964. Authentiek als ie is, beschikt de DB5 over de originele schietstoelen, onklaargemaakte machinegeweren in de koplampen en een uitschuifbaar scherm om kogels tegen te houden. De beroemde Bond-acteur zegt over zijn geliefde metgezel: “Deze DB5-modellen zijn fantastisch” en “Ik heb laatst zelf nog een hele mooie gekocht.” We hopen van harte dat Sean wel een vriendenprijsje voorgerekend kreeg.

 

RTL Boulevard

Reageer op artikel:
Legendarische Aston Martin DB5 gaat voor torenhoog bedrag onder de hamer
Sluiten