Deze locaties moet je als echte Harry Potter-fan bezocht hebben

De laatste Harry Potter film verscheen een paar jaartjes geleden. Toch is de hype nog springlevend, dit is mede te danken aan Fantastic Beasts. Zo goed als de films met Harry, Ron en Hermelien zal het nooit meer worden. Dat is op zich niet erg, je kan films gelukkig meer dan een keer bekijken.

Er zijn behoorlijk wat locaties van Harry Potter die je als gewone dreuzel kan bezoeken. Je proeft er de magie, daarnaast zijn het sowieso geen nare locaties om heen te gaan. Dus pak je autootje, of beter: pak de trein. Met een Interrailticket kun je de hele UK doorcrossen, daarnaast kom je dan over de befaamde brug, waar in de films de Zweinstein Expres overheen rijdt. Sommige locaties liggen trouwens wel buiten The UK, zoals de eerste in dit lijstje.

Kliffen van Moher

Dit is in het westen van Ierland. Hier werden scenes uit de Halfbloed prins opgenomen. Uiteindelijk liep dat best wel sad af. Het is sowieso de moeite waard om deze plek te bezoeken. Wij waren er april dit jaar geweest, het uitzicht is werkelijk fenomenaal.

https://www.instagram.com/p/Bh9GnLwHUoN/

Platform 9 ¾

Daar begon het magische avontuur. Hiervoor moet je het Londense Kings Cross Station bezoeken. Je hebt meteen twee vliegen in een klap, want hier werd ook de scene opgenomen met de vliegende Ford Anglia. Ze hebben trouwens in het station een karretje half in de muur gezet, zodat je daarmee op de foto kan. Je moet er wel heel lang voor in de rij staan.

https://www.instagram.com/p/Bq5h4poAmav/

Glenfinnan Viaduct (Schotland)

Het is een van de mooiste treinroutes van Europa. Hier was ook de scene met Harry die bijna de Ford uitflikkert. Vet kut, wel een mooie brug.

https://www.instagram.com/p/Bq4ePg3lmUV/

Oxford

Veel scenes in de klaslokalen zijn opgenomen in Oxford en Cambridge. Je voelt de magie wanneer je daar de lokalen binnenwandelt.

https://www.instagram.com/p/Bq09nd6g0XE/

Gloucester Kathedraal

Waggel je ineens door de gangen van Zweinstein. Het is sowieso geen onaardige kathedraal om effe te bezoeken.

https://www.instagram.com/p/BpPOoptg2B6/

Alnwick kasteel

Bij dit prachtige kasteel zijn aardig wat buitenscenes van Zweinstein opgenomen. Wie herinnert zich nou niet de eerste vliegles? Het is allemaal daar opgenomen.

https://www.instagram.com/p/BnVd635jFBo/

Londen

In Londen barst het van de Harry Potter locaties. Wandel bijvoorbeeld eens over Millennium Brug. In de film ging deze brug aardig naar de klote. Neem ook eens een kijkje bij het Australia House, veel scenes van de tovenaarsbank Goudgrijp zijn daar opgenomen.

https://www.instagram.com/p/Bq4rDsVBfwI/

 

Reageer op artikel:
Deze locaties moet je als echte Harry Potter-fan bezocht hebben
Sluiten