Zet deze biertrein op de bucketlist van jouw vriendengroep

redactie 30 sep 2018 Entertainment

Misschien zijn het wel de twee mooiste bezigheden ter wereld: bier drinken en reizen. Hoewel de liefde bedrijven natuurlijk altijd op plek 1 blijft staan. Daar is geen discussie over mogelijk. Raap je beste biermaten bij elkaar en neem ze mee naar de States. Naar Animas Valley, Colorado om precies te zijn. Daar rijdt de enige echte biertrein. 

Natuurlijk kun je de treinen van de NS na avondje zuipen ook best omdopen tot biertrein, dat heeft iedere jonge dwaas weleens gedaan. Toch is de Durango Brew Train net even een treetje hoger. Je stapt in het stadje Durango in de stoomlocomotief uit de jaren ’20. Phoh, da’s een mooie ding.

Biertrein
Foto: Michael Gäbler

De treinrit van een dag begint om  10 uur ’s ochtends, een prima tijdstip om alvast te beginnen met een paar goudgele rakkers. De oude locomotief  langs de Animas rivier. De bierdrinkers worden onderweg getrakteerd op prachtige landschappen, dalen en bergen in de Colorado. Daarnaast is er ook nog een live-muziek aanwezig. Wat wil een mens nog meer? Nog een biertje. Vooruit met de geit.

Lokale pilsjes

Je krijgt geen standaard biertjes aan boord van deze zuip-intercity. Lokale Craft-brouwers zoals Animas Brewing Company en de Durango Brewing Company hebben de fijnste biertjes voor je uitgezocht.  Daarnaast leggen ze ook graag even uit hoe de pilsjes zijn ontstaan, mocht je dat interessant vinden. Je hoeft zelf geen bier te halen, ze komen het gewoon naar je stoel brengen. Klinkt als een droom nietwaar?

Prachtige natoer

De trein doet onderweg een stop bij de Cascade Canyon. Bekend om de epische watervallen en enorme rotsformaties. Hopelijk heb je niet teveel biertjes achter de kiezen, want je kan daar al gauw struikelen over alle beekjes, heuveltjes en andere bezopen lui. De rit duurt tot een uur of half 5, kun je daarna meteen de minibar in het hotel leeg graaien voor een tweede helft.

Biertrein landschap
Foto: Acroterion

Wachtlijst voor de biertrein

Wil je nog mee met deze trein? Dan moet je heel snel zijn, want 29 september is de enige datum dit jaar dat de biertrein gaat rijden. Helaas zit de trein al vol, je kan je nog wel aanmelden voor de wachtlijst. Meestal rijden ze twee keer per jaar in september. Dus misschien in 2019? Zet maar op je bucketlist ouwe reus.

Biertrein
Foto: Durango
Reageer op artikel:
Zet deze biertrein op de bucketlist van jouw vriendengroep
Sluiten