1983 is een fonkelnieuwe Netflix-Original die je zeker effe moet checken

redactie 3 dec 2018 Entertainment

Agnieszka Holland, wellicht zegt deze je naam niet zo heel veel. Toch heeft zij een aantal afleveringen geregisseerd van House of Cards en The Wire. Geen lullig series dus. De serie 1983 is volledig van haar hand. 

Het is de allereerste Poolse Netflix Original-serie. Een goed begin is het halve werk, dat maakt de dikker trailer meteen al even duidelijk. Stel je voor het IJzeren Gordijn zal nooit gevallen zijn? Hoe zou het er dan uitzien in Oost-Europa? Deze vraag probeert men te antwoorden in deze rauwe serie.

Het verhaal

1983 gaat over het jaar 1983. In dat jaar veranderde een terroristische aanslag de wereldgeschiedenis. Hierdoor werd de toekomst plots veranderd. In 2003 -twintig jaar na de aanslag- doen een rechtenstudent, Kajetan, een een politieofficier, Anatol  een onderzoek naar een samenzwering. Wanneer deze samenzwering bekend gemaakt zou worden, hebben ze de kans om een revolutie te beginnen. Misschien kan dan zelfs wel het IJzeren Gordijn naar beneden worden gehaald…

Nu online

Jullie hoeven niet meer te wachten om deze serie te gaan besnuffelen, de serie is namelijk net online op Netflix gekomen. Het enige wat je nu nodig hebt is een pot pils en een zak voer. Geniet ervan vriend!

 

Reageer op artikel:
1983 is een fonkelnieuwe Netflix-Original die je zeker effe moet checken
Sluiten