Begin 2022 zonder gesnurk

Lig jij ‘s nachts flink te ronken of snurk je in ieder geval hard genoeg om je partner wakker te houden? Of is het andersom en lig jij wakker van dat irritante gesnurk naast je? Maak hier korte metten mee en slaap weer lekker rustig in 2022!

De oplossing

Gelukkig bestaat er een eenvoudige en voordelige oplossing voor snurken. Al sinds vele jaren helpt Mr. Anti Snurk mensen van het snurken af. Mr. Anti Snurk is een bitje of beugeltje dat je zelf eenvoudig op maat kunt maken. 

De anti-snurkbeugel zorgt ervoor dat tijden het slapen je onderkaak niet naar beneden zakt. In de meeste gevallen zorgt een belemmering van luchtweg bij de keel voor het snurken. Doordat je onderkaak in positie blijft staan kan de lucht vrij blijven stromen en ben je direct van het vervelende gesnurk af.

Bewezen resultaat

Het Amerikaanse onderzoekscentrum NCBI heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de effecten van de anti-snurkbeugel. Uit deze onderzoeken bleek dat 98% van de partners een duidelijke vermindering merkte van het snurken. Één jaar na de test is een follow-up uitgevoerd en bleek dat 86% van de deelnemers de anti-snurkbeugel nog steeds gebruikte. De uitgebreide onderzoeksresultaten kan je hier lezen

Je bent niet de enige

Volgens Slaapcentrum Slingeland snurkt van de volwassenen een op de vijf mannen en een op de tien vrouwen. Schaam je absoluut niet voor het snurken, maar doe er wel iets aan. Het is niet alleen erg vervelend voor degene die naast je ligt. Het is ook slecht voor je eigen nachtrust. Je wordt hierdoor minder uitgerust wakker. Daarnaast hebben al meer dan 65.000 Nederlanders baat bij de anti-snurkbeugel van Mr. Anti Snurk.

Wat kan je verder nog kan doen

Je kan zelf verscheidene zaken doen om het snurken te verminderen. Dit is ook aan te raden in combinatie met een anti-snurkbeugel. Je kunt de volgende maatregelen treffen:

  • Stop met roken (of minder het).
  • Drink geen alcohol voor het slapen gaan (het liefst geen alcohol 3 uur voor het slapen gaan).
  • Voorkom overgewicht.
  • Regelmatig slaappatroon (probeer iedere avond om dezelfde tijd naar bed te gaan).
  • Neem geen slaapmedicatie.
Reageer op artikel:
Begin 2022 zonder gesnurk
Sluiten