In deze stad mag je geen vrijgezellenfeest meer vieren

Eén van de meeste hilarische momenten met je vriendengroep beleef je tijdens een vrijgezellenfeest van één van je maten. Lekker veel zuipen, gênante activiteiten ondergaan en nog één keer voelen hoe het is om single te zijn. Klinkt als een geslaagd feestje, toch? Nou in deze stad zijn ze helemaal klaar met die feestjes.

Laten we je alvast gerust stellen, het is niet in Nederland. Dus je kan nog steeds naar de getver gaan in Groningen of straalbezopen lopen in Stratumseind. Maar in een ander land in Europa hebben ze er genoeg van.

Vrijgezellenfeest

Praag, de stad met het goedkope bier en een mooie locatie voor een vrijgezellenfeest, kan al die groepen wel uitkotsen. De Europese stad wil graag een ander imago creëren en met al die feestende groepen gaat dat de verkeerde kant op. Daarom willen ze het een en ander gaan verbieden voor in de stad. Denk dan aan bijvoorbeeld de bijzondere kostuums die wel eens worden gedragen tijdens zo’n feest. De stadsgemeente is nu in beraad over het mogelijke verbod

Boze bewoners

Ook de buurtbewoners van Praag uiten hun frustratie over de bezopen toeristen die langskomen in de stad. Iemand begon zelfs een hongerstaking uit protest tegen de passiviteit van de lokale autoriteiten. Veel bewoners zijn woest en eisen een verandering van de gemeente. Liever vandaag nog dan morgen.

Oplossing

Of dat verbod van de gekke kostuums een oplossing is, lijkt volgens een wethouder in Tsjechië niet de oplossing. Hij vindt het nogal overdreven om zo’n regel in te voeren. Aan een oplossing wordt dus nog gewerkt om het toeristengedrag aan te pakken, maar dat betekent dat je jouw vrijgezellenfeest nog gewoon kan vieren in Praag. Je kan alleen wel een aantal boze locals verwachten als je daar bent. Misschien toch handig om een andere stad uit te kiezen.

Reageer op artikel:
In deze stad mag je geen vrijgezellenfeest meer vieren
Sluiten