Dit is de titeltrack van het EK Voetbal 2024

Elke twee jaar, tijdens een EK of een WK, kunnen we weer genieten van zo’n goeie anthem tijdens het toernooi. We hebben veel hits gekend de afgelopen jaren en dit jaar hebben weer een paar superartiesten de handen ineen geslagen om met een prachtige plaat te komen.

Meduza heeft samen met OneRepublic en Leony het liedje ‘Fire’ uitgebracht. Dit nummer is het officiële lied van het Europees Kampioenschap 2024. Deze zullen we ongetwijfeld vaak gaan horen deze zomer.

Fire

Het nummer ‘Fire’ is geproduceerd door Meduza. Dit dj-trio uit Italïe weet wel hoe om te gaan met de dj-booth. De Italiaanse dj’s hebben al vele hits achter hun naam mogen schrijven. Denk aan ‘Piece of Your Heart’, ‘Lose Control’ en ‘Paradise’.

Met OneRepublic heeft Meduza voor een zieke samenwerking gezorgd. Deze Amerikaanse band is al jarenlang actief in de muziekwereld en weet dus wel hoe je een lekker nummertje maakt. Met de hits ‘Counting Stars’, ‘I Ain’t Worried’ en ‘Run’ hebben ze al meerdere keren de hitlijsten veroverd.

De laatste artiest is ook de meest onbekende van de drie. Leony is een Duitse zangeres die de afgelopen jaren carrière aan het maken is in de muziekindustrie. In Nederland kennen we nog niet veel van haar, maar wellicht dat dit haar grote internationale doorbraak is.

Voetbal-hits historie

Er zijn al veel nummers gemaakt in het belang van het WK of EK. Eén van de grootste hits is van de schoonheid Shakira. Met haar nummer ‘Waka Waka’ wist ze iedereen te laten dansen tijden het WK van 2010 in Zuid-Afrika. Tijdens het vorige EK in 2021 wist onze Nederlandse Martin Garrix een hit te scoren met zijn lied ‘We Are the People’. Deze maakte hij samen met U2-zanger Bono en U2-gitarist The Edge. Een ander nummer wat we ook niet snel zullen vergeten is het nummer van Pitbull tijdens het WK van 2014 in Brazilië. Zijn nummer ‘We Are One (Ole Ola)’ met Jennifer Lopez en Claudia Leitte wordt nog altijd veel afgespeeld tijdens een EK of WK. Met al deze voetbalnummers kunnen wij niet wachten tot het EK begint!

De eerste wedstrijd van het EK 2024 in Duitsland zal gespeeld worden op vrijdag 14 juni tussen Duitsland en Schotland in München.

 

 

Reageer op artikel:
Dit is de titeltrack van het EK Voetbal 2024
Sluiten