Dit zijn de 10 lelijkste auto’s ooit gemaakt

redactie 18 sep 2018 Machines

Wij kunnen als geen ander genieten van prachtige auto’s zoals een dikke Panamera of een gouwe ouwe Datsun. Helaas heeft de autowereld in de loop der jaren ook heel wat miskramen uitgepoept. Nu denk je waarschijnlijk direct aan dat gedrocht van een Multipla, maar er zijn meer lelijkerds dan alleen die Italiaan. Wij hebben de tien lelijkste auto’s voor je op een rij gezet.

10. Bentley Bentayga

Bentley Bentayga

Misschien is niet iedereen het met ons eens, maar wij vinden deze Britse SUV zeker niet moeders mooiste. Vooral de achterkant. Het lijkt wel lijnbus 10 vanaf Utrecht Centraal met die ver over de achteras uitstekende reet.

9. Nissan Juke

Nissan Juke Lelijke Auto's Auto

Sorry, typfoutje. We bedoelden natuurlijk de Nissan Puke. Deze welverdiende bijnaam heeft dit Japanse misbaksel te danken aan Richard Hammond. Die noemde het beestje vanaf het eerste moment bij z’n naam. Je weet dat een auto bij het creatieproces een chromosoompje te veel heeft opgesnoept als de koplampen boven de motorkap uit puilen.

8. BMW 2 Serie Grand Tourer

BMW 2 serie Grand Tourer Lelijke Auto's auto

Van BMW zijn we over het algemeen mooie, sportieve wagens gewend. Denk aan de bloedsnelle M5. Toen BMW ineens met deze misvormde voorwielaangedreven bolderkar aankwam waren wij dan ook stomverbaasd. Als je ruimte wil spaar je maar lekker door voor een X5. Nu moeten we wel zeggen dat de concurrerende B-Klasse van Mercedes er niet veel beter uit ziet.

7. Toyota Prius

Toyota Prius Lelijke Auto's auto

Jesse Klaver’s natte droom kan natuurlijk niet missen op de lijst. De eerste drie generaties van deze zuinige hybride waren toonaangevend lelijk. Je zou zeggen dat de Japanners bij het maken van de vierde generatie wel wat meer moeite zouden steken in het designproces.

6. Land Rover Discovery

Land Rover Discovery Lelijke Auto's auto

Gadverdamme Land Rover. Wat is dit nou weer voor terminale ziekte op wielen? Als je deze terreinwagen van voren ziet is alles nog oké, maar dan zie je die achterkant en heb je ineens kots op je schoot. Het lijkt wel een Evoque die naar een aftandse botoxkliniek is gegaan.

5. Fiat Multipla

Fiat Multipla Lelijke Auto's auto

Daar is ‘ie dan, de Fiat Multipla. Veel lelijker dan dit krijg je ze niet. Vooral de eerste generatie was een miskraam eerste klas. Waar de meeste mensen proberen vetrollen kwijt te raken, tekenen ze bij Fiat vrijwillig zo’n dikke rol op hun 6-zits auto. Zes zitplaatsen ja, drie stoelen voorin. Bij Fiat zaten ze waarschijnlijk flink aan de LSD toen ze dit on-Italiaanse gedrocht tekenden.

4. Audi A2

Audi A2 Lelijke Auto's Auto

Toch hebben ze het ook in Duitsland niet altijd op een rijtje. In 1999 kwam Audi met de afgrijselijke A2. Deze kotsverwekker hebben ze tot 2005 in productie gehouden. Helaas zie je ze nog af en toe op de openbare weg. Je moet je dan altijd maar inhouden om jezelf niet op te offeren om deze onooglijke Audi van de weg te rijden.

3.  Pontiac Trans Sport

Pontiac Trans Sport Lelijke Auto's auto

We weten niet wat erger is, het design van dit afzichtelijke ding of de hopeloze woordspeling in de naam. Transport, Trans Sport, snap je? Ha ha, wat een grappenmakers zijn het ook daar bij Pontiac. De grootste grap is dat ze deze eerste generatie Trans Sport zeven kwellende jaren in productie hebben gehad.

2. Daihatsu Move

Daihatsu Move Lelijke Auto's auto

De enige leuke beelden van deze weerzinwekkende auto zijn de crashtest video’s. Een auto zo lelijk als deze gun je je ergste vijand niet eens.

1. Nissan Cube

Als je in een auto die de naam Cube draagt weet je natuurlijk al dat je onethisch bezig bent. In dit mismaakte ding wil je niet dood gevonden worden. Of misschien ook wel. Voor je medeweggebruikers is het wel zo veilig als je dit gedrocht gewoon tegen een boom parkeert.

Zo, dit was een flinke dosis lelijkheid uit autoland. Meer dan genoeg als je het ons vraagt. Om voor al deze miskramen te compenseren hebben we hier nog wat leesvoer over de legendarische Lancia Delta of de retesnelle Lamborghini Aventador SVJ voor je.

Reageer op artikel:
Dit zijn de 10 lelijkste auto’s ooit gemaakt
Sluiten