Lamborghini Aventador SVJ vindt eindelijk het levenslicht

Redactie 29 aug 2018 Machines

Ze hebben ons al een tijd lang het hoofd op hol gebracht met de teasercampagne van de Lamborghini Aventador SVJ, maar daar is ‘ie dan eindelijk hoor. De gebooste versie van de Lamborghini Aventador SV is deze dagen te bewonderen op het Concours d’Elegance Pebble Beach.

Eerder meldden de Italianen al trots dat de wagen record rondetijd had neergezet van 6:44.97 op de 20,6 kilometer lange Nürburgring-Nordschleife. Ondertussen weten we ook dat er maar 900 exemplaren van deze wagen gemaakt worden. Zeldzame bak dus.

Prestaties

De SVJ heeft een 770 pk en 720 Nm sterke variant van de 6,5 liter grote V12 die in de ‘reguliere’ Aventador SV goed is voor 750 pk. In slechts 2,8 seconden tikt ‘ie al de 100 kilometer per uur aan, dus een keer knipperen met je ogen en je bent al goed op weg. De topsnelheid moet boven de 350 kilometer per uur liggen. Gekkenhuis.

Downforce

Natuurlijk is niet alleen de motor opgedikt. Ook de buitenkant van de wagen heeft een flinke boost gehad. Volgens de Italianen heeft de Lamborghini Aventador SVJ 40 procent meer downforce dan zijn oudere broer. Dat allemaal dankzij andere bumpers, extra vouwen, lipjes, een huge achterspoiler en meer actieve aerodynamica. Je kan nog net je DRS niet opengooien.

Speciale editie

De upgrade van de SV, waar de J van Jota aan toe is gevoegd, is nog niet genoeg. De Italianen knallen er nog een extra speciale editie uit, de SVJ 63. Het getal is een verwijzing naar het oprichtingsjaar van Lamborghini in 1963. Heel toepasselijk gaat het automerk er hier maar 63 van produceren. Wij zijn benieuwd naar deze uitvoering.

 

Reageer op artikel:
Lamborghini Aventador SVJ vindt eindelijk het levenslicht
Sluiten