De Datsun 240Z is een schitterende klassieker

redactie 15 sep 2018 Entertainment

Vroeger was alles beter. Een slogan die vaak wordt tegengesproken. Maar nu effe niet. Kijk maar eens naar deze Datsun uit de seventies. Het tijdloze design en zijn herkenbare lange motorkap zorgen ervoor dat deze auto het nog steeds goed doet onder de liefhebbers. Ben jij een liefhebber? Mooi. Dan is dit artikel een lekker begin van jouw week.

Bij MZR Roadsports in het Engelse Bradford hebben ze hun handjes vol aan deze oude beauties. Ze zijn gespecialiseerd in de 240Z coupe. Je kan dit een beetje zien als de grootvader van de Nissan Z. Bij MZR Roadsports knappen ze deze wagens helemaal op. Van de klassieke bekleding tot de glinsterende lak, alles wordt gerenoveerd en gestript. Een behoorlijk karweitje zodat deze Japannertjes er weer als gloedjenieuw uitzien. De Datsun 240Z is te krijgen met een 240 pk motor of met eentje van 280 pk, een stuk beter dan 150 pk van weleer. De  Datsun 240Z is beschikbaar in 3 verschillende soorten. The Sport, The Sport Design Edition en natuurlijk The Classic.

Snufjes

Uiteraard zijn er ook snufjes toegevoegd  van deze tijd. Da’s wel zo lekker. Zo heeft deze bolide Bluetooth, radio, velgen en zelfs een airco. Zo blijf je volgend jaar zomer lekker koel. Wij snappen dat jullie allemaal zo’n autootje willen hebben. Dat vinden wij niet raar. Zullen we dan het prijskaartje maar even overslaan? Grapje. Wie deze auto in zijn garage wil hebben moet daarvoor 90 duizend dollar betalen. Dan heb je wel iets bijzonders in huis. Tenzij jij je huis verpatst om deze auto te kopen. Dat begrijpen wij ook.

Gelukkig zijn deze foto’s gratis. Zo is de auto toch nog een beetje bij je. Fijn he.

Datsun 240z Datsun 240z Datsun 240z Datsun 240z Datsun 240z Datsun 240z Datsun 240z MZR RoadSports Datsun 240z Datsun 240z

Daarnaast moet je even het geluid (hard) aanzetten bij deze puike video. Oef wat klinkt die motor lekker zeg. Genieten.

 

Reageer op artikel:
De Datsun 240Z is een schitterende klassieker
Sluiten