Zo gaat Disney met hun streamingdienst de strijd aan met Netflix

Redactie 11 aug 2018 Entertainment

We weten ondertussen dat Disney een streamingdienst online gaat gooien en daarmee de strijd wil aangaan met Netflix. Netflix is wat het streamen van films en series nog steeds nummer 1, maar hier lees je hoe daar vanaf volgend jaar wellicht verandering in komt.

Ten eerste zal de dienst een stuk goedkoper zijn. Netflix heeft een uitgebreider aanbod dan Disney, dus kunnen ze er niet zoveel geld voor vragen. Je betaalt minder en krijgt dus ook minder. In het begin dan, want CEO Bob Iger heeft grote plannen voor de toekomst.

Fox

Recent heeft het bedrijf Fox opgekocht en dat lijkt een hele slimme zet. Ze hebben daarmee namelijk aardig wat rechten erbij gekregen van films en series die wij best wel willen streamen. De hoop is dat Disney’s andere merken Pixar, Marvel, Lucasfilm en NatGeo (voorheen Fox) ook snel online te vinden zijn.

Star Wars

We moeten je in ieder geval alvast teleurstellen wat betreft de Star Warsfilms. Alle films die voor 2019 zijn uitgekomen zullen namelijk niet te zien zijn op de online service. Sowieso de originele reeks is in handen van andere eigenaars, dus daar mogen ze niet zomaar gebruik van maken. Voorlopig check je dus die echte Disney klassiekers, maar ook nieuwe films als de live-action Dombo, Captain Marvel en de Avengers die nog moet uitkomen. Op zich veelbelovend dus, shitload aan klassiekers, Pixar en Marvelfilms. Niks mis mee.

Foto: Pixabay.

Reageer op artikel:
Zo gaat Disney met hun streamingdienst de strijd aan met Netflix
Sluiten