Special ops veteranen testen zelfverdediging-technieken tegenover vuurwapens

Redactie 1 jul 2018 Entertainment

Zelfverdediging tegenover vuurwapens worden bij bijna alle zelfverdediging-lessen vaak behandeld. Het snel weg slaan van het vuurwapen, om vervolgens de gun af te pakken en de rollen om te draaien. Volgens sommige zijn deze technieken helemaal niet zo succesvol als wordt voor gedaan. Daarom dat twee special ops veteranen een handwapen met paintball kogels hebben gepakt en een aantal technieken hebben getest. Zo komt de brute waarheid naar boven hoe effectief verschillende zelfverdediging-technieken zijn tegenover vuurwapens. 

Tijdens de test worden er drie verschillende technieken behandeld voor drie verschillende situaties. Elke handeling wordt vier tot vijf keer herhaald om te kijken hoe vaak de kogel ontwijkt wordt en hoevaak die fataal is. De resultaten zijn voor sommige handelingen schokkend.

Zero REX 1 FX handpistool

Het wapen dat de twee special ops veteranen gebruiken is een Zero REX 1 FX handpistool die dus verfkogels schiet. Je zou je moeten afvragen wat er gebeurd als de oefening met een nog krachtiger wapen zou worden uitgevoerd. Het leert je een aantal dingen over zelfverdediging. Je kans op overleven is over het algemeen groter wanneer je gewoon je portemonnee geeft. Mensen moet niet te zelfverzekerd worden alleen maar omdat ze één keer in de week Krav Maga lessen volgen.

Een overduidelijke winnaar

Zie de resultaten voor jezelf hierbeneden en kom er achter welke zelfverdediging-technieken, wanneer je een vuurwapen op je gericht krijgt, het beste werkt. Er is een duidelijke winnaar.

Foto: screenshot YouTube

Reageer op artikel:
Special ops veteranen testen zelfverdediging-technieken tegenover vuurwapens
Sluiten