Zelda is een tijdloos meesterwerk voor Nintendo Switch

Redactie 19 mrt 2017 Entertainment

De Wii U heeft Nintendo niet gebracht waar men waarschijnlijk op had gehoopt. Het was een ietwat vreemde spelcomputer. Het was vooruitstrevend met zijn tablet controller, maar ouderwets qua specificaties. Dat zorgde ervoor dat de console vlees noch vis was en grote uitgevers de spelcomputer snel de rug toekeerden. Hierdoor kreeg je enkel om de paar maanden een game van Nintendo en daar moest je het dan mee doen.

Afbeeldingsresultaat voor Legend of Zelda: Breath of the Wild

Met de release van de Nintendo Switch lijkt er qua strategie niet heel erg veel veranderd te zijn. Andermaal positioneert Nintendo de Switch als een console die je wellicht aanschaft als je al een PlayStation 4 of Xbox One hebt. Het is niet de meest krachtige, en probeert gamers te verleiden met het portable-gehalte van de game. Hierdoor kun je hem in theorie overal mee naartoe nemen om op te gamen. In de praktijk heb je te maken met een batterij die na een uurtje of twee, drie helemaal leeg is, dus is een oplader een must. Wat je ook van de Switch mag denken, hij komt wel gelijk met een game die als legendarisch genoteerd mag worden. The Legend of Zelda: Breath of the Wild, die overigens ook op de Wii U nog als afscheidscadeau verschenen is, heeft alles in zich om gekroond te worden tot de beste game van dit jaar. Dat kun je uitgebreid lezen in onze review, maar zoals gewoonlijk geven we je ook drie redenen waarom dit een must-have is.

Het is de meest toegankelijke Zelda ooit
Zelda-games zijn altijd al de ultieme games geweest die je op een Nintendo-console kon krijgen qua avontuur en gameplay-mogelijkheden. Maar de formule is tot de nieuwe Zelda-game eigenlijk altijd hetzelfde gebleven. En daardoor was de game niet echt geschikt voor nieuwkomers. Als je ooit een Zelda-liefhebber was, dan was er geen probleem, maar voor iemand die is opgegroeid met een PlayStation of Xbox en voornamelijk grote avonturen op die platformen speelt, was het lastig om er in te komen. Met Breath of the Wild is dat probleem volledig afwezig. Dit is meer een Skyrim-achtig avontuur, waarin je na het tutorial-gebied van de game eigenlijk kunt gaan en staan waar je wilt. Er zijn geen vaste wegen waar je per se op moet blijven, je kunt gewoon uitgaan van je eigen avontuurlijkheid.

Afbeeldingsresultaat voor Legend of Zelda: Breath of the Wild

De wereld is immens groot
Met de vele mogelijkheden die de game biedt om zelf een avontuur neer te zetten, is het dan ook wel fijn dat de speelwereld waar je in rondloopt echt heel erg groot is. Misschien dat hij qua vierkante kilometers het af moet leggen tegen een game als GTA 5, maar omdat je veel te voet of te paard reist, ben je soms een flinke tijd bezig om van A naar B te komen. Zeker wanneer je naar een nieuw gebied voor een missie moet reizen zul je nogal eens een reis van een behoorlijk aantal minuten moet afleggen. Van tijdsverspilling is overigens geen sprake. Alles wat je doet voelt gewoon nuttig aan.

Afbeeldingsresultaat voor Legend of Zelda: Breath of the Wild

Er valt enorm veel te doen
Bijkomend voordeel is dat je tijdens het avontuur dat je voorgeschoteld krijgt gewoon enorm veel te doen hebt. Meer dan eens komt het voor dat je tijdens de reis naar een nieuw missiedoel heel veel afleiding hebt. Dat kunnen shrines zijn, waarin je diverse puzzels moet oplossen om bepaalde bonussen te verkrijgen. Dat kunnen kampen van vijanden zijn, waarin je een lekker potje kunt knokken en de gevonden voorwerpen vervolgens kunt verkopen in dorpjes. In diezelfde dorpjes kun je dan weer nieuwe gear kopen om Link mee te verbeteren. Of je komt onderweg andere personages tegen, die je vragen om bepaalde dingen voor hen op te lossen. Continu ben je bezig, zonder dat het irriteert. Het is gewoon een fantastisch avontuur, dat van A tot Z enorm boeiend is.

The Legend of Zelda Breath of the Wild is nu beschikbaar voor de Wii U en Switch.

Reageer op artikel:
Zelda is een tijdloos meesterwerk voor Nintendo Switch
Sluiten