The White Stripes hebben ongetwijfeld de gruwelijkste Jolene cover ooit gemaakt

redactie 18 sep 2018 Entertainment

Voordat je denkt dat de bandleden van The White Stripes ineens weer bij elkaar zijn, nee, dat helaas niet. Deze cover is al een aantal jaartjes oud. Ze speelden Dolly’s hit vaak live. Dat maakt deze gruwelijke eigen interpretatie van het nummer natuurlijk niet minder vet.

Flinke hit

In 1973 scoorde Dolly Parton een flinke hit met Jolene. Jaren later coverde Jack White het legendarische nummer met zijn band The White Stripes. Daarna heeft de band het nummer ook nog geregeld live gespeeld. Maar specifiek deze versie is misschien wel de mooiste cover van Dolly’s nummer ooit.

Ruw

Waar de 72-jarige blondine het nummer met veel melodie en enige vorm van kalmte in haar stem zong, alsof er nog hoop was dat alles goed zou komen, doet Jack White het op een veel ruwere, schreeuwende manier. Het komt niet meer goed. Je voelt de pijn van het nummer door z’n stembanden komen. Dat alles terwijl hij met z’n magische vingers de snaren van z’n rode gitaar bespeelt.

Muzikaal meesterwerk

Voordat het muzikale meesterwerk begint praat Jack White nog even met het publiek. Hier zegt ‘ie onder andere “I’m in the right place at the wrong time? That’s how I feel everyday.” Quotes zoals deze, in combinatie met de vintage super 8-beelden bezorgt je een ongezonde hoeveelheid kippenvel. En dan moet het nummer nog starten.

Reageer op artikel:
The White Stripes hebben ongetwijfeld de gruwelijkste Jolene cover ooit gemaakt
Sluiten