De 5 duurste gitaren uit de muziekhistorie

redactie 8 sep 2018 Entertainment

Voor velen is gitaarspelen een van de belangrijkste levensbehoeften naast bier drinken, adem halen, de horizontale salsa dansen en autorijden. Jij zal je vast afvragen wat nou de vijf duurste gitaren aller tijden zijn? Laten we dat nou net voor je hebben opgezocht. 

5. Les Paul Standard – Van Keith Richards

Deze beauty komt uit 1959 en staat ook wel bekend als de heilige graal van de elektrische gitaren. Vandaar ook dat Rolling Stones-gitarist Keith Richard erop speelde. Hij gebruikte deze gitaar tijdens het TV-debuut van de Stones tijdens de Ed Sullivan Show in 1964. Een historisch moment in de geschiedenis van rock’n roll. De gitaar is verkocht voor 1 miljoen dollar in 2003.

Les Pauls
Foto: Gitaarsnob Gitaarsnob

4. Washburn 22-series Hawk – Bob Marley

Helaas is de reggaelegende himself niet meer op aarde, gelukkig is zijn gitaar er nog wel. Marley had maar zeven gitaren in zijn bezit, ze zijn dus pittig zeldzaam. Hij gaf deze ooit cadeau aan zijn technicus. Waar de gitaar momenteel is, is onbekend. De Jamaicaanse regering bestempelde deze gitaar als een nationale schat. De waarde wordt geschat op 1.2 – 2 miljoen Dollar.

Gitaar Bob Marley
Foto: Opishposh Opishposh

3. The Wolff

Deze gitaar van Jerry Garcia is vernoemd naar het uiterlijk van de gitaar. Je kan Garcia kennen als zanger en gitarist van The Grateful Dead. Helaas is ook hij niet meer onder ons. Deze prachtige gitaar werd in 2017 verkocht voor maar liefst 1.9 miljoen dollar. Maar dan heb je ook wat.

The Wolf guitar
Foto: Leftyguitars Leftyguitars

2. 1959’s Les Pauls

Deze gitaar is door meerdere legendes bespeeld. Dat is ook goed voor de waarde trouwens. Fleetwood Mac-oprichter Peter Green heeft er een aantal jaartjes opgespeeld,  zo ook Gary Moore. Uiteindelijk is deze gitaar in 2014 verkocht aan Metallica-gitarist Kirk Hammett voor een slordige 2 miljoen dollar.

Les Pauls gitaar
Foto: Mylespauls Mylespauls

1. Fender ‘Reach out to Asia’ Stratocaster

Daar is-ie-dan de nummer 1. En dit is een wel heel bijzonder gitaar. Deze gitaar is in 2004 gemaakt door Fender. Het ideetje kwam van Bryan Adams. Hij wilde geld inzamelen voor de slachtoffers van de Tsunami in Azië.  De gitaar is gesigneerd door 19 topmuzikanten waaronder Eric Clapton, Mick Jagger, Keith Richards, Paul McCartney, David Gilmour, Brian May, Jimmy Page, etc. De gitaar leverde 2.7 miljoen dollar op. Wow! Het ziet er ook wel vet epic uit met al die handtekeningen.

Stratocaster
Foto: Theimperic Theimperic
Reageer op artikel:
De 5 duurste gitaren uit de muziekhistorie
Sluiten