Zo klinkt de muziek van nu in een jaren tachtig-jasje

redactie 9 sep 2018 Muziek

De jaren tachtig komen nog een keertje terug met deze bekende liedjes van nu. Een aantal helden op YouTube hebben er keihard aan gewerkt om de liedjes van onder andere Justin Bieber en Dua Lipa om te toveren tot ‘golden oldies’. En dat klinkt best fijn.

Ed Sheeran – Shape of You
Dit liedje is tamelijk kapot gedraaid op de radio, tot vervelens toe. Jerry Galiers heeft het liedje extra swing gegeven door een funky-bass toe te voegen en een bende synthesizers. Niet gek hè?

Gotye ft. Kimbra – Somebody That I Used To Know
Het liedje is alweer een paar jaartjes oud, maar wordt nog steeds veel gedraaid. Tronicbox heeft het liedje  verbouwd tot een super zwoeel 80’s summer hit. Eentje die je schaamteloos mee mag schreeuwen. “But you didn’t have to cut me oooooooff.’’

Ariana Grande – Focus
Een beetje Whitney Houston, een lekkere baspartij eronder en het liedje lijkt zo op een single uit 1985. Ook voor dit liedje verdiend Tronicbox de credits. De gitaarsolo op het eind maakt het helemaal af.

Dua Lipa – New Rules
Het opzwepende ritme, de prachtige stem van Dua Lipa en de hippe clip. Alles klopt. Stiekem krijg je bijna zin om te gaan dansen. Mag best hoor.

Justin Bieber – What do you mean
Pak de zakdoekjes er maar bij. Want vanaf de eerste pianotonen weet Justin te ontroeren met deze prachtige 80’s classic. Oh wacht. Knap gedaan Tronic Box!

Reageer op artikel:
Zo klinkt de muziek van nu in een jaren tachtig-jasje
Sluiten